Susanna i els vells

Avui m’ha arribar la convocatòria que el dilluns a les 19 tinc Ple Municipal Extraordinari, això vol dir que no podré anar a la segona sessió del  Seminari d’Art, perquè és de 18,30 a 20,30.

Bé, ja se sap, quan estàs de Regidora és impossible fer plans, apuntar-se a un curs o programar alguna sortida; sempre hi ha la possibilitat que aparegui algun acte o alguna reunió important. Naturalment, el què és primer és primer i la responsabilitat del càrrec obliga a prioritzar.

Així doncs, encara que dilluns no hi podré anar, aquesta setmana he fet una mica d’investigació respecte d’una obra que ens va ensenyar el primer dia del seminari i que està relacionada amb el Llibre de Susanna que correspon al l’Antic Testament. Al llarg de tota la història, sobretot els segles XVI i XVII  s’han fet moltes versions pictòriques del moment en què Susanna s’està banyant al seu jardí i uns vells estan assejant-la. No cal dir que en aquella època on encara no hi havia ni fotografies, ni revistes, els quadres de dones nues era la forma eròtica que tenien els senyors per distreure’s i, com no podia ser d’una altra manera, es pintaven “escenes bíbliques” que tenien molta fama.

N’he fet un recull dels quadres que he trobat per internet. N’hi ha de Rubens, de Tintoretto, de Veronese i fins i tot un quadre de Picasso. Un està pintat per una dona, Artemisa Gentileschi; penso, tal i com ens deia la professora, que mirant-los tots es pot esbrinar quin és per la forma en què està representada la dona; la seva expressió, el gest, com mostra la seva nuesa, el fet d’anar més o menys guarnida de joies, etc.

 

Una mostra de com és tractada la imatge de les dones. Demà aniré a la Jornada de l’Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació que es fa al Citilab de Cornellà i on es durà a terme un debat vers l’anàlisi crítica de la representació de les dones en els mitjans audiovisuals.

Anuncis

One thought on “Susanna i els vells

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s