Cursa contra el càncer de mama

Cada mes d’octubre es celebra a Barcelona la “Cursa de les Dones”. Des de Màlaga, que va començar el mes de març, passant per Santiago de Compostela, que enguany ha estat la primera edició, fins a Saragossa que es farà el mes que ve, diferents ciutats de l’Estat celebren aquesta cursa com a sensibilització de la necessitat de prevenció en la detecció del càner de mama; a més, per cada corredora es recull 1 € que es destina a investigació.

Així que avui, 10.000 dones hem corregut la VI edició de la Cursa de les Dones de Barcelona, amb un rècord de participació.

Les dones de Sant Joan Despí no podíem ser menys; així que, des del Consell de Dones es va fer la proposta de fer un grup que acompanyés a l’Associació DACMA (Dones afectades de càner de mama) a la cursa. A més també s’ha fet un grup de l’Associació Violeta i, tot i que no les he contades, penso que entre totes hem estat més de 50 dones de la ciutat “corrent” contra el càncer de mama les 5 km del recorregut pels carrers de Barcelona.

Ha estat una festa anar juntes amb el tren, agafar el xip per posar-lo a les sabatilles, posar-se els dorsals i, sobretot, formar part d’aquest riu blau que ha inundiat els carrers de la ciutat pels voltants de la Rambla, la Plaça Catalunya i l’Arc de Triomf.

Jo era la primera vegada que participava i m’he sentit molt feliç compartint l’esforç amb dones d’arreu, amb les seves filles menudes i fins i tot bebès amb el cotxet, en cadira de rodes, dones molt grans i noies jovenentes; algunes corrent amb el seu gosset.

Totes animades, somrient, amb la força d’unes amb les altres. Cartells emocionants “Correm per tu  …..” “Felicitats …… has guanyat” i un home amb un cartell a una cantonada “………, t’acompanyo”.

A la tornada, a l’andana tot esperant el tren, ja feiem plans per la cursa de l’any vinent.

Felicitats a totes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s