Les dones no som notícia

Tan ahir al vespre com aquest matí he estat una mica pendent de la premsa, de la televisió i de la ràdio per veure si sortien notícies de la Jornada Internaciona de l’Observatori sobre la imatge de les dones als mitjans, on van participar més de 300 dones, a part de l’entrevista al Periódico que li van fer a la Rosalind Gill. Jo no he trobat res més, però tampoc em sorprèn massa ja que és un acte molt dirigit al món local. Cal dir que en aquesta jornada estaven implicats 26 ajuntaments de tota Catalunya, que conjuntament representen a més del 40 % de la població.

El què també buscava ahir i sobretot avui és la crònica de l’èxit de la “Cursa de les Dones contra el càncer de mama” on 10.000 dones d’arreu varem fer 5 km com a sensibilització per combatre aquesta malaltia que encara costa la vida a moltes dones. Aquí sí que m’ha sobtat que només hi va haver una petita referència a la TV3 de les guanyadores a migdia i la resta del dia cap referència al canal 3/24, cap comentari a la ràdio ni tampoc cap notícia al diari.

Puc entendre que aquest no ha estat un esdeveniment esportiu de ressò internacional, però qualsevol cursa de les que es fan a Barcelona tenen un seguiment específic. Per què no aquesta? No té prou interès perquè només va dirigida a la salut de les dones? Molt trist

A part, dir que tot va estar molt organitzat però hi va haver un problema i jo he fet arribar un mail a l’organització:

En primer lugar darle las gracias y felicitarle en nombre de nuestro grupo por la parte que le corresponde en la organización de la carrera. Entendiendo que algunas dificultades eran debido a que se habían desbordado las previsiones y se llegó a las 10.000 inscripciones, además de mucha gente que estuvo corriendo sin dorsal.

Permítame, que en nombre propio como responsable de las Políticas de Igualdad de un Ayuntamiento y en representación de las mujeres de mi ciudad que participaron en la carrera, le transmita nuestro descontento en el tallaje de las camisetas. Las medidas que se hicieron no estavan pensades en absoluto para mujeres de todas las edades y condiciones, más bien eran tallas de niña o jovencita especialment delgadas. Ésta es una problemàtica a la que somos especialmente sensibles debido a que se fomenta unas estéticas de delgadez que no son en absoluto saludables.

Esperamos que pueda transmitir esta queja a las personas de la organización para que lo puedan tener en cuenta en las próximas ediciones”

A veure si em contesten perquè va ser un dels comentaris generals. Moltes dones havien agafat la samarreta de l’any anterior perquè la d’aquest any no els hi cabia i, moltes altres, portaven les seves samarretes no perquè vulguessin.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s