El valor dels homes

Cada dia estic més convençuda que la testosterona és l’hormona que domina el món. Ai! de qui pensi el contrari o faci un intent de canviar aquesta premisa, perquè s’estarà equivocant del tot i es trobarà una paret insalvable.

Això es pot aplicar al Sr. Zapatero quan va posar un govern paritari i, clar, li va donar responsabilitat a dones. Es va equivocar i per això tot li va malament.

Ahir, veient el programa de notícies “hoy” que fan a CNN+ a partir de les 22.00 hores i que presenta l’Iñaki Gabilondo, vaig constatar que el valor dels homes està sobradament provat.

Tres senyors periodistes, experts en política, opinaven sobre la remodelació del govern i dels efectes que això produiria d’ara en endavant. Deien coses com que ara el President del Govern està “protegit” perquè té uns ministres potents -homes- que li permeten estar més relaxat sense haver d’afrontar tan directament totes les crítiques. Pesos pesant de la política, amb sobrada experiència i molt competents. Sembla ser que amb les persones responsables dels ministeris anteriors -dones- era ell qui havia de donar més la cara i el seu desgast ha estat superior.

De les expertes opinions dels periodistes també semblava que fins ara havíem tingut un govern de “joguina”, per anar fent, i que ara sí que es plantejava una situació que milloraria tota l’acció de govern pel darrer tram de la legislatura.

Es va arribar a dir que la Sra. Fernández de la Vega feia unes intervencions com de final de mandat i de comiat i que això, evidentment ara ha canviat radicalment. Serà que la vice-presidenta no ha donat la cara i s’ha hagut de menjar molts marrons.

Sort que, naturalment, no tots els homes ni tots els periodistes pensen igual, tot i que encar en quedem un munt. Avui hi ha un article d’opinió de “El País” que signa Fernando Vallespín i que fa una anàlisi molt ben estructurada del què jo he volgut dir.

En fi, segons els contertulians del Sr. Gabilondo, un cop tret el Ministerio d’Igualdad i algunes ministras, aquest govern torna a tenir prou testosterona per “reflotar” el PSOE cara a les eleccions del 2012.

No sé si tindran prou hormones per crear llocs de treball o per fer més reformes laborals, per reduir el frau fiscal o per augmentar la pressió sobre la classe treballadora, per reduir el nombre de persones que estan en el llindar de la pobresa o per congelar les pensions, per treballar en la inclusió social o per permetre la discriminació dels col·lectius més desafavorits…..

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s