El poble saharaui

Des de dilluns ens estan arribant notícies del què està passant a l’Aiun, encara que hi ha un bloqueig important i l’exèrcit marroquí no deixa entrar a la premsa enstrangera.

Sembla ser que l’exèrcit marroquí amb alguns colons marroquins van atacar cases saharauis i uns grups de saharauis van iniciar accions de protesta contra aquests atacs. Els resultats ja es poden preveure, ja que és enfrontar pedres contra tancs.

Aquest proble ve de tan lluny que les actituds tan del govern espanyol com dels organismes internacionals són una vergonay. Fa tant de temps que el govern marroquí vulnera els drets humans i les resolucions de l’ONU. Mai no hi ha hagut una postura forta i s’ha deixat que Marroc actuï amb impunitat.

Sentia les declaracions de la Ministra d’Exteriors, la Trinidad Jiménez, i em semblava impossible que digués que la responsabilitat era del Regne Unit perquè ara tenen la presidència europea i que el conflicte no tenia res a veure amb Espanya. Increïble!!!!

Només m’ha faltat llegir El País quan asseguren que Marroc ja havia avisat al govern espanyol que desmantelaria el campament saharaui. És clar, sembla que ho havia de fer pacíficament però que se li havia anat una mica de les mans.

A veure com expliquen les 12 persones mortes, les més de 700 que estan ferides o les 160 que han desaperagut. Sí, és un assumpte que afecta a la comunitat internacional, naturalment, però que Espanya estigui mirant cap a una altra banda és vergonyós.

 

Anuncis

3 thoughts on “El poble saharaui

  1. Lola ha dit:

    La verdad es que me importa tres bledas la liveración del pueblo saharaui en su concepto como “pueblo” , igual que la opinión de esa izquierda acomodada que consideran que la liberación de las personas viene dado porque se conviertan en un estado independiente, simplemente por hacer una copia en miniatura del mismo estado capitalista en el que se encuentran, ya sa consideran liverados (?)., pero también he de decir lo que ha ocurrido en el Sahara es una violación fragante de los derechos humanos con lo que espero que los defensores de los mismos tan sensibles a cuando en cuba un delincuente decide morirse de hambre, levanten su voz tanto a nivel individual como institucional y en el parlamento europeo se decida una condena contra el régimen criminal de Marruecos y su principales aliados y sostenedores USA y Francia.

  2. Lola ha dit:

    pues no veo yo muy preocupados a los demócratas de la UE por la violación de los derechos humanos en el SAHARA, no señor, ni tampoco a los demócratas USA, ni a los españoles tampoco. Bueno en honor a la verdad es que con poner a parir al régimen comunista cubano dando la tabarra continuamente con este tema ya han cumplido con sus obligaciones democráticas y la cosa no da pá más hasta que el amo USA les fije otro objetivo de ser demócratas y de velar por los derechos humanos.

    Si esto es una forma de ser democrata yo me excluyo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s