Acte sindical

Si fa un parell de dies escrivia l’entrada número 200, avui també estic de celebració perquè el meu bloc compleix 1 any.

És cert que al principi vaig escriure els primers dies de novembre i després vaig estar un temps sense escriure,  fins que el mes de gener d’enguany que vaig adquirir el compromís, amb mi mateixa, d’escriure un post cada dia o bé cada dos dies. Estic molt satisfeta perquè he complert amb el compromís, excepte a les vacances o caps de setmana, ja que a molt llocs era impossible connectar-me.

També estic molt contecta perquè just ahir vaig superar la xifra de 6.000 visites, això vol dir que han llegit el meu bloc moltes persones i que tinc algunes que en són seguidores. Des d’aquí el meu agraiment més sincer. Vosaltres feu que m’animi a continuar escrivint, sou el meu alicient.

La celebració coincideix amb actes de campanya, així que el tema a parlar està clar.

Avui al matí,  hem anat una estona al Mercadet del Barri Centre a parlar amb la gent i a donar la propaganda electoral de les 30 propostes d’ICV-EUiA.

A la tarda hem enganxat uns quants cartells anunciant l’Acte Comarcal de Dones que demà farem a Can Negre

Al vespre hem anat al l’Acte Comarcal amb els sindicats que s’ha fet a Cornellà, on s’ha repartit el manifest que treballadors i treballadores del Baix Llobregat han presentat donant suport a la campanya de Joan Herrera i per la candidatura d’ICV-EUiA.

En les intervencions s’ha fet menció de la condemna als fets que estan succeint en aquests moments al Sahara i la situació del poble saharaui.

Voldria escriure sobre algunes de les coses que ha dit Joan Saura en la seva intervenció i que em semblen molt importants:

Per què fem política? L’objectiu final de fer política és aconseguir que la fent pugui desenvolupar la seva vida de manera autònoma (emancipació del jovent, protecció de la gent gran o amb dependència…), creant les condicions necessàries perquè aquesta vida sigui digna (escola pùblica per garantir la igualtat d’oportunitats, millora de la salut pública per a tothom…)

Deia que el balanç de l’acció de gover és positiu per diferents raons:

– Hi ha una sèrie de polítiques que només es fan des de l’esquerra i que mai CiU les ha fet en 23 anys al govern ni tampoc les farà si torna a governar. Rehabilitació de 141 barris, 18.000 nous mestres, escoles bressol, evitar l’eliminació de l’impost de successions que ha permès augmentar les beques i ajuts a menjadors,…

Preparar al país per viure millor, això té a veure en el canvi de model pel que fa a la utilització de l’aigua (desalinitzadora, abastament garantit, ús responsable, nova cultura de l’aigua…), de l’energia (aposta per energies netes i renovables), del tractament dels residus ( a Catalunya es recicla el 38 %, a Espanya el 27 %, a Europa el 30 %) i de la mobilitat (menys contaminació, menys accidents, menys embussos)

– Malgrat la retallada de l’Estatut, s’ha aconseguit el nivell més alt d’autogovern, de competències i de finançament.

Al final hi ha hagut un record especial a Marcelino Camacho “siempre adelante, siempre a la izquierda” i en ell s’ha recordat a totes les persones que han lluitat pel benestar que ara tenim.No pot ser que la gent digui que no va a votar perqupe no val la pena, que no es fa res o que tot és igual sempre.

El vot de cada persona decideix i això ho saben molt bé els mercarts financers, els poderosos.  Han fet els possibles per desprestigiar la política i els partits, en la darrera mobilització de vaga han atacat als sindicats, què vindrà després? doncs les associacions i els moviments socials, la societat civil.

Com més forts siguin els partits, com més forts siguin els sindicats, com més fortes siguin les associacions veïnals, les entitats socials, menys força tindran aquells que ens volen governar sense escoltar la nostra opinió.

Hem rebut un llegat de molts anys de lluita pels drets de les persones, tenim la responsabilitat de continuar lluitant per a les generacions futures. Cap vot de l’esquerra es pot quedar a casa.

 

Anuncis

2 thoughts on “Acte sindical

 1. victoria ha dit:

  Moltes felicitats. Penso que té molt de merit que durant tants dies hagis tingut la moral d’escriure sobre tants temes, tant variats i tant interessants.
  Hi ha molta gent que et segueix, la majoria amb carinyo, però també alguns, molt pocs, que s’enfaden quan llegeixen pensaments crítics o diferents del que creuen que és l’establert. No saben que el pensament no és únic, que la pluralitat és riquesa i que hem de saber escoltar, reflexionar i parlar amb inteligència amb tothom.
  El teu blog és aire fresc. Felicitats i per molts anys.

 2. Conxa ha dit:

  Elena,
  Felicitats. Un bloc molt animat, ens permet fer una mirada a tot allò que passa al nostre voltant o que ens passa pel costat, una manera molt agradabel de rebre informació. Gràcies!!.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s