Acte dones

Avui estic especialment cansada perquè no em trobo massa bé. Estic molt costipada i, a aquestes hores, tinc el cap carregat i el nas ben tapat.

Volia, però, fer cinc cèntims de l’Acte Comarcal de Dones a Can Negre, que presentava les propostes PER UNA SOCIETAT 50/50.

Hem tingut la sort de poder comptar amb tres dones candidates al Parlament de Catalunya. La Idoia Baixench, que és Coordinadora d’EUiA del Baix Llobregat, la Cristina Bigordà, Vice-presidenta d’ICV del Baix Llobregat i la Mercè Claramunt Presidenta de Dones amb Iniciativa.

Han estat unes intervencions engrescadores perquè les dones ens adonem de quines són les coses que s’han fet en aquests 7 anys de govern d’esquerres, que mai s’havien fet en 23 anys de govern de CiU i que, si guanya la dreta, mai es tornaran a fer i fins i tot potser tornarem enrera.

Deia el Sr. Mas en una de les seves intervencions a la campanya que potser la situació econòmica no permetria mantenir l’estat del benestar i que caldria demanar a les famílies l’esforç de l’atenció i la cura. Això ja sabem el què significa per a les dones, les obligacions vers la família perquè la Generalitat retallarà els ajuts socials.

La meva intervenció ha anat dirigida a explicar algunes de les coses que el govern d’esquerres de la Generalitat ha fet a Sant Joan Despí, especialment per a les dones:

Com és el SIAD, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, que a partir de la Llei del Dret de les dones per a l’eradicació de la violència masclista.

A Sant Feliu tenim el CIE, Centre Integral Especialitzant, que permet una atenció integral a les dones víctimes de violència i a les seves criatures. És molt important tenir aquest servei tan a prop. De fet, CiU en 23 anys en va fer 1 a Salt (Girona), en 7 anys de govern d’esqueres n’hi ha 9 centres a tot Catalunya.

Altres aspectes que afecten a les dones han estat les Escoles Bressol. En el govern de CiU a Sant Joan Despí només teníem La Pomera i, no totes les mestres eren de la Generalitat; ara en tenim tres més El Timbal, El sol solet i El gegant del Pi.

Una altra gran diferència ha estat la incorporació de personal als Equips Bàsics de Serveis Socials, tan necessaris per donar cobertura a totes les demandes de la població, sobretot pel que fa a la LAPAD, l’anomenada Llei de la Dependència. De 2 treballadores socials i 2 educadors/es socials hem multiplicat per dues vegades i mitja, ara hem passat a un equip de 6 treballadores socials i 4 educadors/es socials.

Com això moltes altres coses com L’Hospital Comarcal, la Torre ATLL de la Fontsanta, la quantitat tan important de pisos de protecció tan de lloguer com de compra, etc.

Sant Joan Despí ha canviat molt en aquests anys de govern tripartit, cal doncs votar perquè això sigui possible i qui més clarament fa una aposta pel govern d’esquerres i amb una perspectiva de gènere que promou una societat 50/50 només és la coalició d’ICV-EUiA.

 

 

Anuncis

2 thoughts on “Acte dones

  1. Lola ha dit:

    50/50%, interessant proposta política, si senyor, encara que per arribar al cupo tinguem que acceptar a les Leires Pajins a la política.

    Amb propostes tant ….(?)… tant …(?) … con diria jo? … tan originals y genuïnes d’esquerres no m’estranya que la gent voti als trabucaires de CiU o simplement prefereixi quedar-se a casa veïnet a la Belen Esteban.

  2. Sí, ja fa temps que sense “cupo”, com tu dius, estem aguantant als Matas, Camps, Bonos, Clos, Trias i uns quants més que també tenen una gran alçada política, sobretot alguns per manguis, d’altres per comptència verbal i oratòria i, algun més per “metepatas”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s