BALANÇ DE GOVERN A SANT JOAN DESPÍ

És important per decidir què anar a votar saber què s’ha fet, més quan des dels mitjans de comunicació i, sobretot, els missatges que donen els partits que volen arribar a governar Catalunya estan parlant amb despreci de la feina feta; per això, com a persona implicada en ICV-EUiA i sentint-me partícep del treball que s’ha fet en aquests 7 anys, he volgut fer balanç del què també ha significat per a la nostra ciutat.

El govern d’esquerres ha completat per Catalunya molts dels objectius que ens havíem proposat, amb noves lleis com les de Serveis Socials, la Llei pel Dret a l’Habitage, la d’Educació, la Llei d’Infància o la del Dret de les Dones per a l’eradicació de la Violència Masclista. Totes elles han permès tirar endavant moltes accions.
– Pel que fa a l’educació:
S’ha invertit com mai en els centres escolars, construït 2 escoles per setmana. Posant en servei 19 places d’escola bressol cada dia. S’han contractat 5 nous mestres cada dia. Aportant 30 milions d’€ més en ajuts escolars. S’han introduït les TIC i 100.000 alumnes ja tenen un portàtil a l’aula. A partir d’ara s’ha incorporat un sistema d’avaluació per conèixer on som i quins són els punts febles. Donat el gran volum de nens i nenes de totes les edats que han arribat de fora s’han  obert aules d’acollida i espais de benvinguda per garantir la seva integració.
A SANT JOAN DESPÍ s’ha rehabilitat i ampliat l’Escola Sant Francesc, s’ha recorvertit una escola de primària en una llar d’infants (El Timbal) i se n’han construït dues de noves (El Sol-solet i El Gegant del Pi). S’ha ampliat l’escola La Unió i ara s’ha reconvertit en l’escola Roser Capdevila. a més, hi ha hagut tota una adequació i millora de l’Institut Ferrer i Guàrdia.
– Pel que fa a la cultura:
Hem intensificat l’esforç inversor en equipaments culturals i hem potenciat el català com a eina d’integració social, inaugurant 1 biblioteca cada 18 dies (Pla de foment de la Lectura). Treballant perquè el català avanci com a idioma d’ús en tots els àmbits: formatiu, comercial, empresarial, d’oci, etc..amb projectes com el Voluntariat per la Llengua amb 10.500 parelles lingüístiques i més de 200.000 persones fent cursos de català. Aprovació de la Llei del cinema per garantir el dret al català també en aquest àmbit.
A SANT JOAN DESPI s’està construint una nova biblioteca i fa més de 3 anys que funciona el Voluntariat per la Llengua. Rehabilitació de Can Negre.
– Pel que fa a la salut:
Defensa i enfortiment del dret a la salut pública de qualitat per a tothom. S’han construït 1 nou centres d’àrea bàsica de salut cada 15 dies i 2 hospitals cada any. S’han contractat 2 metges cada dia i s’ha implantat la recepta electrònica per estalviar temps i recursos.
A SANT JOAN DESPÍ Hi ha hagut una remodelació dels accessos a l’ABS Verdaguer del Barri Centre i la construcció de l’Hospital Comarcal Moisés Broggi, una fita aconseguida que ha necessitat 30 anys per fer-se realitat.
– Pel que fa a serveis socials:
Catalunya és capdavantera en el desplegament de la Llei de Dependència, comparant el nombre de persones ateses. S’han doblat les hores d’atenció domiciliària (SAD) que reben les persones depenents i també les aquelles que són perceptores de la renda mínima d’inserció (PIRMI). S’han construït 4 places de residència cada dia.
A SANT JOAN DESPÍ S’ha multiplicat per 3 el nombre de Treballadores Socials, que ha passat de 2 a 6 i s’ha duplicat el nombre d’educadors/es socials que ha passat de 2 a 4. S’ha duplicat també el nombre d’hores de SAD i hem multiplicat per 10 el nombre de teleassistències, actualment més de 400.
– Pel que fa a l’habitatge:
El dret a un habitatge digne per a tothom és una garantia de benestar i per això, després de l’aprovació de la Llei s’ha fet més habitatge públic i s’han consolidat els ajuts per pagar el lloguer. S’han construït 22 habitatges protegits cada dia, s’han donat 126.000 ajuts a les famílies per pagar el lloguer o la hipoteca i ajudat a instal·lar més de 1.600 ascensors en edificis que no en tenien. S’ha generat més transparència i control a l’adjudicació d’habitatges públics fent una llista única d’aspirants a obtenir un pis protegit. S’han rehablitat més de 140 barris a través de la Llei de Barris.
A SANT JOAN DESPÍ s’han realitzat promocions d’habitatges de propietat i de lloguer per a joves, amb major transparència en l’adjudicació. S’ha creat l’oficina d’habitatge on s’han pogut gestionar ajuts. S’ha realitzat la reparació d’habitatges del pisos de Torreblanca i la façana de Torreblanca 2
– Pel que fa a infraestructures:
Hi hagut un augment important amb la inversió dedicada a la construcció d’equipaments locals, al PUOSC i al Fons de Cooperació Local, millorant l’espai urbà dels pobles i ciutats i els seus serveis; donant suport als ajuntaments per a la millora del planejament urbanístic a través de La Llei de Barris que ha demostrat tot el seu potencial com a aposta col·lectiva per a la cohesió social.

A SANT JOAN DESPÍ aplicació de la Llei de Barris per al Barri de Les Planes, amb més de 10 milions d’€ (50% l’Ajuntament). Instal·lació de fibra òptica al municipi que s’ha dut a terme entre el 2006 i el 2010  i els ajuts FEDER per al Desenvolupament Local i Urbà.

– Pel que fa a l’aigua i als residus:
ICV-EUiA ha liderat el canvi de model en l’ús de l’aigua, apostant per l’estalvi, la reutilització, la regeneració i la dessalinització, en contra dels trasvassaments. Així, gràcies a la dessalinitzadora del Prat Llobregat hem multiplicat per 7 l’aigua dessalinitzada. Després de la sequera s’ha aconseguit assolir uns nivells molt alts d’estalvi respecte de la resta de l’Estat. Cal seguir apostant per aquestes mesures d’estalvi, de reutilització, de regeneració i de dessalinització.
En la gestió dels residus s’ha impulsat la prevenció i el reciclatge i s’ha dotat al país de les infraestructures necessàries, de manera que som la comunitat amb el nivell de recliclatge més alt d’España.
A SANT JOAN DESPÍ s’ha realitzat tota la xarxa d’abastament connexió Fontsanta – Trinitat,  ITAM Llobregat – Fontsanta, amb la construcció de la Torre ATLL. Reforma de cloració de l’estació Fontsanta i tot el què ha comportat d’obres en el Riu Llobregat, aconseguint-se una
naturalització de la llera.
De fet, volia escriure quatre coses, però resulta que m’han anat sortint més i més i encara me n’he deixat (pel que fa a les dones, pel que fa a esports, pel que fa a seguretat…) però em sembla que ja m’ha quedat massa llarg; serà un altre dia.
Qui pensi que aquest no és un balanç positiu per a Catalunya i per a la nostra ciutat que m’ho digui!!!!!
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s