Nit electoral

El dia ha començat una mica gris, quan m’he llevat estava molt tapat i he pensat que acabaria plovent, però no, ha estat un dia radiant.

Tot el dia amunt i avall, de col·legi en col·legi elctoral parlant amb els amics i amigues de la coalició que han volgut fer d’apoderats i apoderades. Han estat tota la jornada pendents de les diferents taules i garantint que tot funcionés correctament.

També la meva visita era per la gent de les meses, aquelles dones i homes que els hi ha tocat presidir i fer de vocal de les votacions. No a tothom li agrada fer-ho ni li ve de gust, però és una responsabilitat que s’ha d’assumir alguna vegada; és cert que hi ha gent que li ha tocat més d’un cop i llavors ja té més raó de queixar-se. Com ha dit un vocal d’una mesa “Per a mi és un dret”. Si senyor, un dret i un deure.

Després de tot el dia ha vingut l’hora del recompte i no hi ha hagut cap sorpresa, els resultats han estat al voltant de les previsions. No tan super favrables a CiU com es pensaven, ja que creien que treurien la majoria absoluta i s’han quedat lluny (quan es confirmin resultats de 62 als 68 que necessiten) i, sortosament, els partits més xenòfogs s’han quedat fora del Parlament de Catalunya.

Demà hi haurà milers de lectures i d’informacions a tots els diaris, televisions i ràdios.  Les meves reflexions en aquesta nit electoral són les següents.

Estic molt contenta que el fantasma de l’abstenció que tan ens ha fet patir a tothom pensant que molta gent es quedaria a casa, no s’ha fet realitat i el percentatge de vot, ratllant el 60 % és molt acceptable després de tan parlar de desafecció política. Per altra banda, no ens enganyem, que hi ha molts vots en blanc que també s’haurien de poder analitzar.

Jo crec que per a ICV-EUiA, malgrat s’hagi perdut l’escó de Lleida i un escó a Barcelona, els resultats són bons ja que, comparant amb els socis del govern d’esquerra, ens hem mantingut en una franja que res té a veure amb la gran davallada del PSC o l’enfondrament d’ERC.

Pel que fa a les dades de Sant Joan Despí, des d’aquí l’agraiment a la nostra militància i simpatitzants per la feina feta al llarg de la campanya i per la confiança que ens han dipositat perquè mantenim la posició com a quarta força en les eleccions autonòmiques, disminuint uns 100 vots.

Cal destacar que és la primera vegada que a Sant Joan Despí guanya CiU i, a més, amb tanta rotunditat; ja que han aconseguit 1.300 vots més que en les passades eleccions, tot i que no haurien superat els més de 5.000 vots que va treure el PSC llavors; però el fet més espectacular és que el PSC ha perdut més de 1.600 vots i ERC n’ha perdut el 50 % respecte del 2006.

Ara hi haurà les converses de pactes i de propostes i de negociacions. Jo crec que l’Artur Mas buscarà la manera de tenir una legislatura tranquil·la així que segurament pactarà amb ERC amb alguna conselleria, ja ho justificaran uns i altres per el “catalanisme-nacionalisme” i és capaç també de pactar amb algú del PSC perquè també ho justificaran “pel bé de Catalunya”. El què sí tothom pot tenir la seguretat que ICV-EUiA no farà cap pacte amb CiU; el nostre paper serà a l’oposició procurant que no es faci cap passa enrera amb totes les coses que s’han aconseguit, sobretot pel que fa als drets socials i a les polítiques ecològiques.

Ara a descansar que la nit ha estat llarga però intensa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s