Temes pendents

Tenia ganes d’escriure sobre tres temes però tot l’enrenou que ha representat la campanya electoral i les moltes hores que hi he hagut de dedicar, no m’han permès escriure d’altres coses.

El passat dia 12 vaig anar al Seminari de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) sobre “Dones migrades treballadores, anàlisi i experiències locals contra la desigualtat”. Hi havia dues taules de debat:

– D’on vénen? Con són les migracions femenines i a quin tipus de desigualtats s’han d’afrontar? Hi ha diferències de tracte, de possibilitats, etc. segons la seva procedència?

– On van a parar? Què es troben quan arriben pel que fa a l’accés de la feina i als dret legals? Quines experiències hi ha des del món local?

De les moltes coses interessants que es van dir, voldria destacar-ne algunes que em van fer reflexionar. Per exemple el fet que si hi ha millores específiques per a les dones autòctones, es pot arribar a traduir en pèrdua de drets de les dones migrants; en canvi, siles dones migrants aconsegueixen drets això implica que totes les dones ho aconsegueixen. Cal evitar la construcció de dos models de dones.

Les dones migrants tenen necessitats diferents segons el projecte de vida que les ha conduït a marxar dels seus països d’origen, per això les seves expectatives també són molt diferents.

Hi ha moltes dones que vénen soles i que tenen com a objectiu tenir cura de la seva família que s’ha quedat al país i el què volen és tornar, treballar molt per guanyar diners i poder comprar una casa o muntar un negoci.

D’altres que el seu objectiu personal és formar-se, augmentar la seva preparació per poder obtenir una promoció en les seves feines i professions en el seu país.

Aquelles que vénen per reagrupament familiar són les que tenen menys opcions perquè no tenen feina, és una forma legal d’entrada al país.

Segons la seva procedència, la societat d’acollida té estereotips i cal trencar els estigmes; perquè són negres, perquè són musulmanes, perquè són de llatinoamèrica.

Molt interessants les propostes desenvolupades a nivell local; a veure si en puc adaptar alguna per poder-la desenvolupar a la nostra ciutat.

El dia 19 vaig participar en el programa de Radiodespí “Boca orella” on vaig poder explicar molts dels projectes que estic desenvolupant a la Regidoria d’Acció Social, també vaig poder opinar sobre les eleccions i vaig tenir ocasió de parlar una mica de mi. No sé com penjar-la al bloc, quan ho sàpiga ja ho faré.

I, per fi, la tercera cosa que volia explicar, és el lliurament del Diploma a la Cap d’Acció Social de l’Ajuntament pel curs de Gestió de Directives en Serveis Socials que ha realitzat ESADE, amb el suport de la Generalitat i l’Ajuntament.

Hem assistit a la conferència que ens va oferir una de les persones implicades en la creació del Comité d’Ètica de Serveis Socials que pretén enfortir els valors democràtics dels drets de les persones a rebre una atenció de qualitat pel que fa a totes les prestacions de Serveis Socials.

Posteriorment, l’Albert Serra, en nom d’ESADE ha fet referència al que ha significat aquest curs i una de les coses que jo voldria destacar és el fet que el professorat d’ESADE que ha impartit aquest curs, tan acostumat a fer cursos a directius i directives de grans empreses de tots els sectors, ha valorat de manera molt remarcable la professionalitat, dedicació, implicació, esforç, dels directius i directives de Serveis Socials.

Per a mi, això és un fet molt important, perquè aquestes persones que estan desenvolupant la feina a Serveis Socials dels ajuntaments són “funcionariat”, aquests funcionaris i funcionàries que se’ls ha retallat el sou, que estan desprestigiats socialment i que, fins i tot, sembla que en podem prescindir. Per aquest motiu és tan valuosa l’opinió d’un professorat d’una escola de negocis, de gran prestigi, que tracta sobretot amb personal del món de l’empresa privada i que valora el paper de la direcció dins del món local.

Felicitats a totes les persones participants!!!!!!!!!!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s