I què més????

Suposo que les festes nadalenques amagaran durant uns dies l’emprenyamenta general de la gent. La febre consumista que ens rodeja, les tradicions i l’ambient general, suposo que farà d’amortidor de la tensió que es respira.

Què passarà al gener? un mes tradicionalment difícil – “la cuesta de enero”- quan la perspectiva de l’any que ve per endavant és no tenir feina, amb la finalització de l’atur o la retirada de la prestació dels 400 euros? Què faran les famílies?

I la gent jove que busca la seva primera feina o que està intentant iniciar un projecte de vida? Quines il·lusions tenen per continuar estudiant?

I la gent gran que veurà com les pensions s’han quedat congelades i la llum pujara un no sé quants per cent i el transport públic també i…..?

Realment les expectatives són depriments perquè hi ha dues respostes del govern Zapatero que estan molt lluny de generar una imatge de proposta positiva de sortida de la crisi, són:

-Les privatitzacions (com les dels aeroports); és a dir, vendre’s el patrimoni de tothom a l’especulació i al sector que amb l’afany d’enriquir-se ens han portat a la crisi.

-L’augment de l’edat de jubilació als 67, amb la qual cosa més dificultats perquè la gent jove accedeixi al món laboral; però, a més, qui arribarà als 67 treballant si quan en tens 50 ja no et volen enlloc?. Serà que els grans executius de la banca i d’altres empreses multinacionals sí que es jubilaran als 67?

Com diu en Joan Herrera, si aquestes propostes les fes un govern del PP hi hauria una crida del PSOE a la vaga general.

A Sant Joan Despí tenim més 100 famílies en situació greu, quan comenci el nou any i s’acabin les prestacions anunciades i a les persones que tenen pensions li disminueixi el seu poder adquisitiu, aquest nombre pot augmentar.

Des del Departament d’Acció Social hem presentat un pressupost per poder fer front a aquesta situació. El passat dijous el vaig presentar als partits del consistori i demà va al Ple Municipal Extraordinari, on previsiblement s’aprovarà conjuntament amb el de la resta de Departaments.

Deia al principi que les Festes faran d’amortidor però no sé si encara ens queden per sentir noves propostes i no sé si passades les Festes, els ciutadans i ciutadanes d’arreu aguantaran gaire més

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s