Regular l’arrelament

Per a les persones que no saben de què va, us explico que un Informe Municipal d’Arrelament Social és un document que s’atorga a persones estrangeres que no poden acreditar cap vincle familiar amb una persona estrangera amb residència legal o amb un ciutadà o ciutadana espanyol/a amb parentiu de línia directa. D’aquesta manera, la persona sol·licitant, en situació irregular, pot obtenir a través d’aquest Informe la residència temporal per circunstàncies excepcionals.

A Sant Joan Despí aquests informes es tramiten des del Departament d’Acció Social. La Treballadora Social té una entrevista amb la persona que l’ha sol·licitat a través d’una instància. A l’entrevista ha d’aportar tota una sèrie de documentació: passaport; certificat d’empadronament a la ciutat i, si és el cas, des de quan està a Espanya; contracte de treball, si en té; estudis realitzats des de la seva arribada; el fet de pertànyer a alguna entitat; coneixement de les llengües oficials a Catalunya… Amb tota aquesta documentació, la Treballadora Social emet el seu informe favorable o no. En el cas que sigui favorable, el signo jo per Delegació de l’Alcalde i se li retorna a la persona interessada.

Ara, hi ha ajuntaments, com el de Salt, el de l’Hospitalet i el de Badalona que han aprovat o estan presentant mocions demanant al govern de l’Estat que en el reglament d’estrangeria es reguli la denegació de l’arrelament social a les persones que hagin comès infraccions a les ordenances municipals de civisme; és a dir, que se’ls hi faci un informe negatiu.

La principal raó per la que s’ha d’estar en contra d’aquestes mocions és el principi d’igualtat, ja que qualsevol persona, amb independència del seu origen, religió, color de la pell, sexe, opció sexual, o el que sigui, si comet una infracció lleu o greu d’una ordenança, ha de tenir la sanció que li correspongui i pagar la multa si s’escau.

El què no pot passar és que hi hagi una sèrie de persones, que a més de complir amb la sanció corresponent es vegin doblement penalitzades perquè també es veurà afectada la possibilitat de regularitzar la seva situació; és a dir, que genera més discriminació, més marginació.

 

Això no té res a veure amb la igualtat de drets i deures de la ciutadania. No té res a veure amb una ciutat inclusiva i cohesionad, ni amb la justícia social.

Que aquestes mocions les votessin a favor el PP o fins i tot CiU, recordant aquella propaganda de les darreres autonòmiques “A Catalunya no hi cabem tots”, encara que ara ha canviat el discurs entraria dintre del que es podria esperar dels seus programes, però que també les votin ERC i PSC, ja fa pensar que els valors de l’esquerra els han anat perdent pel camí.

A les properes eleccions municipals més de mig miló de persones estrangeres tindran dret a vot, llavors aquests partits que ara menystenen la immigració després els hi demanaran el vot i, fins i tot, posaran persones estrangeres a les llistes com a mostra d'”integració”.

Espero que no es deixin enganyar!!!!!!!!!!

 

Anuncis

One thought on “Regular l’arrelament

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s