Consell Municipal de Dones

Aquesta setmana estic reprenent l’activitat perquè. tot i que la tasca de l’ajuntament mai s’atura, sempre el canvi d’any dóna aquesta sensació de final d’alguns temes i d’inici d’altres.

Si bé en Serveis Socials totes les tasques són contínues, ni tenen res a veure amb les vacances, amb les festes o amb el canvi d’any; pel que fa a Polítiques d’Igualtat, la meva agenda d’aquesta setmana sí que està molt marcada per l’inici del treball que es durà a terme al llarg del 2011; si més no, en molts dels projectes.

Ahir vaig anar a la primera reunió de la VI edició del Premi Delta de narrativa per a dones, que serà organitzada per l’Ajuntament d’Esplugues i ja es va fer tot el calendari, establint les dades més significatives pels pròxims dos anys, que és el que abasta cada edició.

Demà aniré a la reunió de Junta de l’Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació i també serà un dia de presa de decisions.

Avui, ha estat molt important la reunió del Consell Municipal de les Dones de Sant Joan Despí perquè hem fet la valoració dels actes de la campanya “Contra la Violència de Gènere totes les nostres veus” que es va dur a terme el novembre passat i després ja hem iniciat la planificació dels actes del 8 de Març.

Han estat interessants les aportacions respecte de la Primera Cadena Humana contra la violència de gènere que vàrem fer; segur que la d’aquest any sortirà molt millor i podrem corregir els errors.

En la planificació dels actes del mes de març hem tingut en compte que el dissabte dia 5 de març és el dia de la Rua de Carnaval i que dilluns dia 7 és festiu a Sant Joan Despí, que a més aquella setmana coincideix amb la “setmana blanca” de les escoles. Així que, amb tantes variables hem decidit posar les dates com si fos un any sense cap qüestió diferent.

Un dels temes que s’han tractat és el fet que cal buscar un lema per a la celebració d’enguany, tenint en compte que ha de ser alguna reivindicació vers les dones i serà el lema que figurarà en el programa i en l’acte central, igual com l’any passat va ser “Les dones movem el món”. La proposta que s’ha fet és que es relacioni amb el tema de la salut.

Demà mateix hauríem de començar a pensar en el lema, a reservar espais, a preparar el recorregut de la caminada i a organitzar-ho tot, com per exemple iniciar la contractació i adjudicació del sopar de les dones, però no podrà ser perquè no hi és l’Agent d’Igualtat fins que no es faci el nou contracte. Espero que dilluns ja sigui una realitat perquè d’una altra manera serà impossible tirar endavant.

Anuncis

2 thoughts on “Consell Municipal de Dones

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s