Els valors de la sociovergència

De les moltes coses que es van parlar al Consell Nacional d’ICV de dissabte, un dels temes que li he estat donant voltes és sobre la sociovergència. Què pot significar i què comporta?

En principi, tan CiU com PSC tindran diferents moments d’interessos comuns o desinteressos, segons els resultats que es vagin donant en els propers mesos, tan pel que fa al Parlament com pel que fa a les municipals.

Hi haurà de tot, segons vegin que els hi cal pactar i amb qui; si els hi cal tirar-se els plats pel cap i demostrar que són tot el contrari i significar-se diferents, també ho faran. Però en realitat, tant una cosa com l’altra, serà tot façana, perquè quan la gent vagi a votar no parlaran clar i no se sabrà si després pactaran i governaran junts o no.

Perquè realment, darrera d’ambdós partits hi ha la defensa d’uns valors que són molt similars, per no dir iguals; que el matís no està gaire allunyat i que es desdibuixa on està el partit de dretes i, sobretot, on està el partit que es diu que representa l’esquerra.

Valors que tenen a veure amb l’educació, tenint en compte que la Llei aprovada ha defensat l’escola concertada, força classista, fins i tot aquella que no respecta la coeducació.

Valors que tenen a veure amb com s’entén el territori i la mobilitat, i només cal adonar-se de quina és la planificació d’infraestructures, de la defensa de fer més i més carreteres (bracons, IV cinturó) i no potenciar el transport per via férrea que és realment l’aposta de mobilitat de persones i mercaderies que ja fa molts anys que està fent la resta d’Europa.

Valors que tenen a veure amb la sanitat, quan el món dels concerts amb la sanitat privada està molt desenvolupat i més del 25 % de la població ja té una mútua privada.

Valors que tenen a veure amb els drets de les persones i la cohesió social, i estem veient com a ciutats governades pel PSC s’estan aprovant mocions que discriminen clarament segons el lloc de procedència.

I tot això té a veure en la diferència dels valors de l’esquerra, la que ha de transformar la societat per tal d’eliminar qualsevol desigualtat social. És el valor d’allò que és col·lectiu per sobre del que és individual. És el valor de la solidaritat per sobre de la inequitat.

Aquests són els valors que crec que hem de continuar defensant totes les persones que pensem que un altre món és possible i que les solucions, si només resolen la situació d’uns quants, si no són solucions per a tothom, no seran solucions.

I en aquesta línia anirà el programa electoral d’ICV-EUiA per a les properes municipals, defensant el model de ciutat cohesionada, solidària, igualitària; pensant en els drets de tothom.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s