FITUR

A les notícies de la Tele he vist aquests dos últims dies informacions sobre FITUR, la Feria Internacional de Turismo que es celebra a Madrid entre el 10 i el 23 de gener i també he escoltat algunes coses a la ràdio.

Consultant la web de la Fira, es presenta com un espai de trobada de professionals i empreses per definir estratègies sobre turisme i, sobretot, innovar.

La veritat és que escoltant i veient els reportatges no em semblava que s’oferís cap innovació, però després he remanat a la web i sembla que, en alguns aspectes, sí que es presenten noves ofertes. És el cas de FITUR -LGBT (lesbianes, gays, bisexuals i transexuals) perquè està clar que han vist un espai de negoci entre un col·lectiu important, d’altra banda cada cop més nombrós.

Ja fa temps, moltes agències de viatges van començar a dissenyar paquets de vacances per a singles (persones soles, solteres, divorciades o separades), sobretot creuers, però també viatges d’aventura i a llocs llunyans que difícilment es podrien fer “pel teu compte”.

Algunes agències t’ofereixen la possibilitat de compartir habitació i així no haver de pagar el suplement per habitació individual i si no s’apunta ningú a compartir no et fan pagar el total, només una part, de manera que no representi un sobrepreu

Amb això s’ha avançat més perquè cada cop som més les persones que vivim soles i, a més, existeix una necessitat real de que hi hagi una organització que et faciliti les coses quan no tens massa temps per planificar-te un viatge o bé el lloc on vols anar tampoc és massa senzill anar-hi sola.

El que penso que encara no està resolt és la situació de les families monoparentals o monomarentals, que si la mare o el pare surt amb una sola criatura aquesta paga como si fos adulta, tingui l’edat que tingui, perquè els descomptes i gratuïtats per a menors de 12 anys només es fan quan hi ha dues persones adultes que paguen. Si és el cas de pare o mare amb més d’una criatura, sempre haurà de pagar dos bitllets complerts per gaudir d’algun descompte.

Jo m’hi vaig trobar quan vaig anar a Eurodisney amb la meva filla, ja fa una colla d’anys. La solució va ser anar amb una amiga i el seu fill, d’aquesta manera només vàrem pagar la nostra estada perquè les ciratures van anar gratis; per tant, va resultar a meitat de preu que si hi anàvem per separat.

Ara ja es troben viatges per a singles amb les famílies però no a millor preu perquè encara això no s’ha tingut en compte.

Segur que hi ha moltes coses més per innovar i generar possibilitats de viatges i més en aquests temps de crisi on les dificultats per fer creuers o viatges a llargues distàncies es multipliquen, potser caldrà també que hi hagi contenció en els marges comercials i, encara que no hi hagi tan de benefici, els hotels i restaurant no hagin de tancar.

Jo crec que en el sector dels restaurants ja s’està notant, perquè cada cop es veuen més llocs on es fan menús i a un preu més raonable.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s