SUMA’T

L’ajuntament de Sant Joan Despí ha sol·licitat la subvenció per adherir-se al Programa SUMA’T que ha impulsat el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) destinat a la gent jove, entre els 18 i els 25 anys (no es poden tenir més ni menys durant tot el procés) que no tinguin el Certificat d’Educació Secundària (sense l’ESO), que estiguin en situació de demandants d’ocupació (amb incripció a l’Oficina de Treball) i sense fer cap tipus de formació.

SUMA’T és una combinació d’orientació personal i professional per adquirir una millora en la qualificació per accedir al món laboral augmentat l’ocupabilitat de les persones joves; però a la vegada té un component d’estimulació a la formació i l’aprenentatge de les persones que han abandonat el sistema educatiu reglat.

És molt important el paper de les empreses que podran rebre subvencions  (Art.6 TRE/500/2010); perquè és on es podrà adquirir una experiència professional, a través de contractes per a la formació. La durada del contracte haurà de ser per un mínim de 6 mesos, a temps complert. Se subvencionarà el 70% del salari mínim interprofessional (433 € / mes) , sense perjudici que, a més, apliqui les bonificacions en les quotes de la seguretat social segons la normativa vigent Art 13 Ordre TRE/500/2010

Gràcies a aquest Programa 51 joves de Sant Joan Despí que estiguin en aquesta situació tindran l’oportunitat de participar en una formació que de 388 hores en diferents àmbits, amb l’acompanyament i tutorització corresponent. Tindran la possibilitat d’un contracte amb una empresa de la ciutat en les condicions que s’estableixen i, sobretot, podran gaudir d’uns recursos específics per facilitar la seva inserció laboral.

Anuncis

14 thoughts on “SUMA’T

  • No sé fins a quin punt està decidit, però en tot cas per a qualsevol informació et pots dirigir a Promoció Econòmica i parlar amb la Lucia qué és la cap del Departament o la Desiré que és la responsable del programa

 1. Maribel ha dit:

  Tot està molt bé, és molt necessari disminuir l’atur…IGUALA’T, SUMA’T, PLANS D’OCUPACIÓ… Sempre que s’acompanyi d’una veritable formació, o el que és semblant … d’una experiència realment formativa … sinó estarem sempre amb el “pa per avui, fam per demà”.

  • Tens tota la raó Maribel, una cosa són les propostes de projectes que engega la Generalitat i a la qual els ajuntaments s’hi adehereixen i una altra és l’avalució de cadascún d’aquests programes per veure quina ha estat la utilitat i si realment han generat ocupació, si han cobert les expectatives de les persones que s’hi han apuntat i quines possibilitats de treball real tenen quan s’acaba la formació

 2. Lola ha dit:

  Hola elena, com soc una mica manta ara he obert el correo i he llegit la teva carta del 11/11/2010, tot s’ha de dir, es un correu que no utilitzo gaire. Be, estic d’acord amb tu en quasi la totalitat menys que tinc massa temps. Per això et solicito que retiris l’ultim comentari meu, si, es una mica provocatiu. Perdona.

  • Com hauràs vist, finalment he retirat el teu discurs-miting-assaig que ocupava unes 3 ó 4 pàgines i fugia una mica del concepte “comentari”
   Jo, sincerament, penso que has de fer un blog i allàpoder abocar totes aquestes opinions, que són molt vàlides i que pots reivindicar com a teves.
   Així, quan vulguis fer comentaris pots posar un enllaç al teu bloc i qui vulgui doncs va hi s’ho llegeix. És la metodologia correcta, no trobes?

 3. Lola ha dit:

  Be, d’acord elena, el comentari es llar i entén que per tu sigui raó suficient per agafar la podadora y ZAS!! Apa, democracia. Ara be, suposo que em deixaràs opinar del que em sembla la proposta aquesta del SUMAT que es resum el acudit am el que començava l’anterior parrafada que era aquet:
  Ja podeu anar fent, ja, me en recordeu a aquell acudit dels deu remers en una treinera competint contra els deu remers japonesos en altre trinera, desprès de la victòria dels japonesos por un maregen estret, la directiva va decidir per el siguent enfrontament traure un remer i posar un assessor tècnic marcador del ritma de la palada, la derrota va ser superior que la primera vagada. A la siguent van decidir treure a altre remer i en el seu lloc posar un psicòloga que motives als vuit remers restants, la cosa va anar encara pitjor, i així de derrota en derrota fins que va quedar un remer i nou espavilats que no van ser capaços de que la barca es mogués un pam.
  Pero aquí anem a pitjor, fem glup glup, glup, les retallades de serveis, inclòs com ja s’està veiem, ja s’ha iniciat amb las pensions, peça clau d’estat del benestar i continuen am una assistència sanitària cada dia mes de pena

  • Jo no veig massa la relació entre el Programa SUMA’T i l’acudit que dius, però el que és cert és que es necessita gent formada per poder trobar feina amb una certa qualificació.
   Hi ha molta gent jove que en època de bonança va accedir al mercat laboral en feines poc qualificades però que els permetia guanyar diners. En època de crisi, han estat els primers en perdre el treball i ara, sense formació és molt més difícil tenir oportunitats; aquesta pot ser una

 4. Lola ha dit:

  no vull entretenir-te massa, pero para generar empleo el que es necessita es:
  A.- canviar el sistema capa el socialisme (economies sostenibles)
  B.- si no es canvia el sistema, ser capaços de generar empresaris, (remers), i això no es fa, doncs la meva filla llicenciada en ciències empresarials per la ramon llul em cementava que als estudiants els orientaven capa la administració publica o mando intermig de bancs o caixes. De complicar-se la vida fen empreses tururú,,, i de les empreses familiars ens diuen que ens la mengem amb patates que això dona massa problemes i resposabilitat.

  I es clar, amb tan pocs remant y tants tècnics a dalt de la xalupa, esta està fent glup glup glup.

 5. Lola ha dit:

  Aclariment sobre la poda i no pas de la segadora:

  Per tenir la nau al Panades entre raims puc donar una explicació de la importància de la poda la qual pot ser útil per algunes persones que fan servir la podadora com si res.

  Mirin, la finalitat de la poda és regular la massa de fullatge de la planta seleccionada, les tiges i rovells útils. D’aquesta mena els pàmpols i tiges no amputats absorbiran així molta més proporció dels nutrients que pugen des de l’arrel. Així doncs el fruit que deriva d’aquestes gemmes creixerà i engreixarà amb finor, rubor exquisits i abundants suc.

  O sigui que la poda s’ha de fer amb molta cura tallant els brots laterals adjuvants i deixant els centrals que marcaran el creixement del vegetal.

  No es pot amputar a cegues la sarment sencer doncs malmetre la fructificació i la collita a banda de no deixar massa be al podador.

  Un saludo.

 6. colina ha dit:

  Perque ho pintan tan bonic?? si després no fan contracte de formació?? todo a lo gratis clarr que siii!
  No em queixaria de que no pagan si no fos per que ho diuen..

  • Jo sempre he tingut entès que era una formació i que hi havia pràctiques, però en cap moment, almenys a totes les xerrades explicatives que he anar i els papers que he llegit, diu que impliqui un contracte. Una altra cosa és que de paraula us ho hagin dit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s