Rehabilitació

Des del mes d’octubre que estan instal·lant l’ascensor al meu edifici. Fins arribar a aquest moment ha estat un procés llarg perquè representa una remodelació important de tota l’escala. Sort n’hem tingut que tot el veïnat hem estat d’acord en fer les obres. Són moltes les persones grans que hi viuen i també d’altres en problemes de mobilitat. L’ascensor serà un benefici per a tothom

Però no ha estat una instal·lació senzilla. Ha calgut fer obres de llum,  el terra, modificar parets, direcció dels esglaons amb un gir, foradar, canviar portes, obrir finestres, treure comptadors….

Portem, doncs, uns quants mesos amb soroll, pols, brutícia, equilibris per pujar i baixar i, sobretot, amb la casa que no hi ha manera de tenir res net. Deixes un llibre a la prestatgeria i l’endemà, quan el vas a buscar, està sota un polsim de guix d’un dit.

Ja no parlo de la roba o les sabates, perquè cada matí quan surto cap a treballar vaig “blanca” per tot arreu. M’he fregat l’abric sense adonar-me amb la paret, o el colze l’he repenjat a la barana o he posat el taló de la bota en el ciment. Realment ara ja començo a l’extrem de la desesperació.

Però aquest matí, que els paletes no hi eren, he volgut fer una foto de l’escala com era i com serà, perquè al meu replà i el tram d’escala ja està posat el terra nou, encara que no està acabada del tot. Ara sembla que ja li podem anar veient el final.

Quan s’acabin les obres ho celebrarem “por todo lo alto”

Un dels problemes de molts edificis antics de Sant Joan Despí, tan a Les Planes com al Barri Centre, és el fet que no hi hagi ascensors i realment hi ha moltes persones que estan en una situació difícil perquè tenen moltes problemes per poder pujar i baixar, ja sigui perquè són molt grans o perquè tenen alguna dificultat de mobilitat.

La Llei de Barris que la Generalitat de Catalunya va concedir al Barri de Les Planes el 2008, preveu tot un seguit d’actuacions que s’han de dur a terme en 4 anys; és a dir, fins el 2012. Algunes d’aquestes les explica el propi alcalde en el seu bloc, on fa esment de la necessitat dels ascensors.

Segurament no sempre serà fàcil de poder posar ascensor a tots els edificis, però cal fer estudis de viabilitat i realitzar les modificacions necessaries perquè sigui possible.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s