Cercles de Comparació

La Diputació de Barcelona, ara fa 10 anys, va crear els Cercles de Comparació Intermunicipal amb l’objectiu de crear un espai on compartir un seguit de dades que permetessin reflexionar sobre els serveis que s’ofereixen a la ciutadania. Al llarg d’aquests anys s’ha convertit en una eina per a l’eficàcia i l’eficiència dels serveis públics,

Els Cercles de Serveis Socials són dels més antics i després s’han anat afegint Policia, Esports, Educació, Cultura, Consum, Salut Pública, Comerç, i així fins a 14 cercles que estudien 15 serveis d’àmbit municipal.

El Departament d’Acció Social de Sant Joan Despí hi participem des de fa 7 anys i hem estat treballant de manera coordinada amb els més de 40 ajuntaments que formen part del nostre àmbit.

A través de tota una sèrie d’indicadors comuns hem pogut recollir tota un conjunt de dades. L’anàlisi d’aquestes dades, en comparació amb els anys anteriors i amb les dades dels altres ajuntaments de característiques similiars al nostre, ens ha permés veure els nostres punts forts i els punts dèbils; és a dir, generar uns espais de millora.

“El que no es pot mesurar no es pot avaluar i el que no es pot avaluar no es pot millorar”. Seguint aquesta premisa hi ha tota una anàlisi fer una radiografia de cada servei que es presta.

Es poden consultar tots els resultats generals de tots els anys en la pàgina web de la Diputació, on es pot comprovar com any rera any s’han anat perfeccionant els indicadors per recollir millor les dades i també com s’han anat afegint més cercles, amb àmbits diferents d’estudi i comparació

Avui, com era la jornada de cloenda, ens han donat tota la documentació amb tots els resultats obtinguts i a partir d’aquí toca fer l’anàlisi i la reflexió per fer les propostes de millora que se’n derivin.

En el marc de la jornada l’Albert Serra ens ha fet una conferència, a veure si demà puc fer-ne un resum, perquè realment ha estat molt interessant.

Anuncis

5 thoughts on “Cercles de Comparació

  • No sé si sorprendre’m de la teva ignorància o la poca voluntat d’adquirir coneixement.
   En els Cercels de comparació hi participen més de 40 ajuntaments en els 14 cercles diferents i això vol dir més de 400 persones. Professionals de les diferents àrees que han estat recollint les dades, participant en tallers de treball, col·laborant entre ajuntaments i, finalment, assistint a l’acte de clausura d’aquesta edició per recollir tota la documentació.
   Al Cercle de Serveis Socials de Sant Joan Despí, és la Cap tècnica del Departament la que fa les tasques de participació en els Cercles a partir de les dades recollides en els Equips Bàsics de Serveis Socials.
   Aquí tots i totes remem cap a la mateixa direcció. A partir de les directrius polítiques i les decisions consensuades amb l’equip tècnic, tot el personal del Departament, format per 14 professionals complim l’objectiu de donar resposta a les necessitats de la ciutadania amb eficàcia i eficiència

 1. Lola ha dit:

  ahi collons!! quina raó va tenir aquell que va dir que l’art de la política es fer veure que dius alguna cosa important sense dir res.

  • Es fa tan evident que la teva única intenció a l’hora de fer els comentaris és la desqualificació, l’atac o el desprestigi, que ets tu mateix el que queda en evidència.

 2. Lola ha dit:

  Pero, dona de deu, no te ho preguis així, pren-te-lo com un punt de vista des de un altre cantó.
  No es cap desqualificació personal el que moltes persones pesem que tenim una estructura política i de funcionariat desproporcionada, i lo que mes ens fot:- ens costa un ronyó

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s