Pas a nivell

Com es pot entendre que a Sant Feliu de Llobregat, una ciutat que és capital de Comarca i amb prop de 44.000 habitants, tingui un pas a nivell al mig de la ciutat?

Fa molts anys que s’està reivindicant el soterrament de les vies del tren de rodalies per molts motius i avui, ICV-EUiA hem fet una Roda de Premsa per recolzar aquesta reivindicació també pel que afecta a la resta de poblacions per on passa aquesta línia R4.

Quan el PSC va arribar a l’alcaldia de Sant Feliu, tenint en compte que a Madrid també hi governa el PSOE semblava que hi hauria el compromís d’iniciar-se les obres; però això no ha estat així, al contrari, hi ha hagut un relaxament en les demandes que veïns i veïnes porten fent des de sempre.

Ara, han vingut les retallades en infraestructures des dels pressupostos de l’Estat i Sant Feliu torna a quedar exclosa d’una obra tan necessària.

Hi ha raons de pes que justifiquen aquest soterrament: qüestions de soroll, divisió de la ciutat en dues parts que queden mal comunicades; però sobretot és el risc per a la gent, les 10 víctimes mortals en els 10 últims anys. Un pas on constantment està passant gent, fins i tot amb la barrera baixada, gent gran, criatures, amb cotxets de bebé. Existeix un pont amb una escala altíssima que, en la mitja hora llarga que he estat allà, no he vist fer servir a cap persona.

El fet que el tren anés sota terra, a part d’aquesta millora representaria també la possibilitat de que per sobre circulés el trambaix, una altra de les reivindicacions de la gent de Sant Feliu.

Jo, com a representant d’ICV-EUiA de Sant Joan Despí, he fet constar la importància que per a la nostra ciutat té el tren, ja que des de sempre ha estat el mitjà de comunicació amb la resta de la comarca i també molt utilitzada cap a Barcelona. Per a nosaltres el soterrament pot significar un augment en la freqüència de pas, ja que no s’hauria de rebaixar la velocitat i no caldria tenir en compte els cotxes i les persones que han d’anar d’un cantó a l’altre de la via a la ciutat de Sant Feliu.

Des d’ICV-EUiA seguirem treballant des de tots el municipis i des del Parlament perquè aquest pas a nivell desaparegui.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s