Comissió de Discapacitat

Aquest vespre hem fet la reunió de valoració de les Jornades de Discapacitat que es varen fer el desembre passat, on el tema que s’havia triat va ser l’accessibilitat.

En general hi ha una bona valoració tot i que, com sempre, hi ha la dificultat de poder realitzar activitats en les que participi la ciutadania i no tan sols el col·lectiu de les entitats de la Comissió.

A les conferències i xerrades, malgrat puguin ser força interessants, no hi assisteix prou públic com per valorar positivament la feina feta; per això es planteja que no es faran actes amb aquest format. La proposta és poder realitzar algun acte més lúdic perquè atrau a més gent.

Altres propostes han anat dirigides a realitzar tallers i xerrades dins els instituts. Les entitats s’han compromés a dissenyar en què consistirien aquestes activitats per tal de poder oferir-les als centres educatius cara al curs vinent. En tot moment ha quedat clar que l’oferta serà per a tothom però que és el centre qui decideix el nivell d’implicació i participació.

Una altra de les aportacions que s’han fet és la de relacionar-se més en la resta d’entitats de la ciutat, des de l’esbart, a les entitats esportives o els geganters. Intentar que hi hagi alguna activitat que puguin fer en comú o algun tipus de visita o intercanvi. Tot això es treballarà al llarg d’aquest any per iniciar els contactes.

Des d’esports ja ens han explicat algunes propostes que es faran al llarg de l’any amb persones cegues però que encara s’han de concretar.

Un projecte que està avançant és el de persones treballadores de l’empresa Bayer que s’han ofert a fer de voluntàries i que, des del Departament d’Acció Social, les hem posat en contacte amb la Residència Mas i Dalmau perquè puguin desenvolupar aquesta tasca em aquest centre. En aquests moments estan reben formació específica i s’està perfilant quin tipus de tasca de voluntariat podran realitzar. Quan estigui consolidat veurem com en podem fer difusió perquè més persones s’animin a participar en el projecte.

Igualment, anirem treballant per crear algun altre grup que pugui participar en d’altres projectes de voluntariat relacionats o no amb persones amb discapacitat.

La Comissió de Discapacitat es reunirà com a mínim un cop al trimestre, per tant la propera trobada serà a primers de Juny i la següent finals de setembre.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s