Joves

Ahir al vespre varen tenir a la seu comarcal d’ICV a Sant Feliu de Llobregat la trobada de joves de la comarca amb candidats i candidates a l’alcaldia per a les properes municipals.

En aquests moments les agendes van molt apretades i es fa difícil que tothom pugui assistir, però penso que va haver una bona representació de la comarca amb el Xavier Gómez que es presenta a Martorell, l’Arnau Funes de Cornellà, el Jordi San José de Sant Feliu, el Lluís Pérez de Sant Boi i jo mateixa per Sant Joan Despí, que vaig anar molt ben acompanyada.

Quasi un parell d’hores per parlar d’aquells temes que més interessen i preocupen a la gent jove i debaten com s’afrontaran des dels ajuntaments en el nou mandat.

– La participació de la juventut en la política i el desencantament per la poca credibilitat i la utilitat del que s’està fent en molts ajuntaments en “polítiques de juventut”. Necessitat d’intervencions transversals però també específiques.

– Com s’afronta la informació cap a la gent jove i les noves maneres d’accés a través de les TIC. Utilitat del punt jove i perspectives de la nova Llei de Juventud i les possibles retallades pressupostàries en la Xarxa Jove i el Pacte Nacional de Juventut. Accés a tots els serveis de la ciutat, com i quan?

– Què passa amb l’espai públic, atenció a la conviència entregeneracions i no expulsió de la gent jove dels parcs, les places, els jardins…

– L’ocupació de qualitat amb plans específics, formació i propostes d’autocupació i cooperativisme.

– Polítiques d’habitatge de lloguer a un preu realment competitiu per tal d’aconseguir l’emancipació .

– Propostes d’aprenentatge vicari, apadrinament i mediació com a camí cap a la millora de la convivència i la inclusió social.

Finalment un acord totalment consensuat: Aquestes trobades s’han de repetir, no tan sols en èpoques electorals sinó també al llarg del mandat perquè anem posant damunt la taula les propostes d’uns i altres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s