Carnestoltes 2011

Ha estat un Carnestoltes estrany, o potser m’ho ha semblat a mi, perquè coincidien moltes coses.

En primer lloc el fet de ser mes de març perquè la Setmana Santa aquest any “cau” molt tard. Cosa que no acabo d’entendre de les històries religioses, per què si tots els anys Jesús neix el mateix dia i els Reis el van a adorar el mateix dia, com pot ser que el matin cada any en un dia diferent?. Bé, ho estat buscant per veure si acabava d’entendre els canvis del carnestoltes, la quaresma, el diumenge de rams  i tota la setmana santa en general i he trobat algunes respostes que tenen a veure amb un fet “tan religiós” com l’astrologia i les llunes, i també he trobat les dates de la setmana santa fins el 2050, per si hi ha qui vol anar programant les vacances amb temps.

En segon lloc la “setmana blanca”, una altra història que ha influït bastant en la rua al meu entendre. Potser m’ho ha semblat a mi, però jo he tingut la impressió que hi havia menys comparces, molta menys gent disfressada en general i, sobretot, molt poca gent pels carrers seguint la rua tenint en compte que no és precisament l’any que ha fet més fred.

No sé si haurà estat pel fet que molta gent té festa dilluns i ha decidit marxar a fora el cap de setmana o, fins i tot, ha pogut marxar amb les criatures. Malauradament pot haver una altra explicació, per tot el contrari; és a dir, que la gent no està gaire animada per celebrar el carnaval ja que la seva economia no li permet fer extres.

Finalment, el fet de no haver anat a la nit al Pavelló per estar mig griposa, ha comportat que no hagi vist l’originalitat de les disfresses d’enguany. Haig de dir que pel que he vist felicito a l’esplai El Castanyot i a l’Escola Sant Francesc perquè han aconseguit una carrosses molt ben treballades i han tingut comparses multitudinàries i la disfressa dels pollets sortint de l’ou ha estat molt ben aconseguida.

L’Associació ADDF han trobat una roba molt acolorida que els feia destacar. Felicitats també!!!

I com no, felicitats pels ànims d’ASALRE a participar i que sempre comptin amb mi.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s