8 de març 2011

Feliç Dia Internacional de les Dones!!!!!!!, així he començat la meva intervenció en l’Acte Central que s’ha celebrat avui a l’Auditori Martí i Pol

He volgut repetir les les paraules que l’Amelia Valcárcel va dir en el II Congrés de Dones del Barcelonés Nord que s’ha celebrat els dies 4 i 5 de març. “La medida de la libertat de una sociedad es la libertat que tengan las mujeres en esa sociedad” Això m’ha servit per explicar que al nostre país les lleis atorguen a les dones i als homes els mateixos drets i els mateixos deures i això fa que el nivell de llibertat de dones i homes sigui, sobre el paper, igual.

A la nostra ciutat es desenvolupen tot un seguit d’accions dins del Pla d’Igualtat que van encaminades a treballar per aquesta igualtat sigui real. Amb els tallers de dones, on hi participen cada any unes 200 dones. Amb el  Premi de Relats Breus que ja arriba a la onzena edició.  Amb la web Donesdespí que permet anar informant de tot el què es va fent i recollir les propostes de manera directa. I, sobretot, gràcies també a les lleis i les polítiques dutes a terme en aquests darrers anys al Parlament de Catalunya, disposem a la nostra ciutat del Centre de Dones, el SIAD, el servei d’atenció a les Dones que en poc més d’un any que està en marxa ja ha atès a prop de 300 dones de la ciutat.

Però tots i totes sabem que no hi ha prou, que sobre el paper els drets estan assolits però que no és així en la realitat perquè encara hi ha diferències, a nivell laboral, en el treball domèstic, en l’atenció a les criatures, amb l’accés als llocs de direcció. Encara s’han de trencar estereotips que impedeixen la igualtat total.

He presentat la Campanya “Desfalca els estereotips” que duem a terme des de l’Observatori de les dones en els Mitjans de Comunicació, conjuntament amb d’altres ajuntaments d’arreu de Catalunya i COM Ràdio, per animar a la participació ja que comptem amb el suport de Radiodespí que s’ha ofert a que les persones que vulguin participar puguin gravar la seva falca radiofònica a la Ràdio, amb tots els mecanismes tècnics necessaris.

Finalment, he parlat de la reivindicació d’enguany amb el lema que hem triat DONA, MOU-TE PER LA TEVA SALUT . Tenint en compte que les dones sempre som les que tenim cura de la salut de tota la família, des de les criatures a la gent gran. És hora de que les dones també vigilem per la nostra salut i al voltant d’aquest  tema s’han organitzat els actes, des dels més tradicionals, com són el sopar de les dones que es farà el proper 18 de març, o la caminada d’homes i dones per la igualtat del diumenge dia 20 al matí, o les sardanes amb la xocolatada, o les activitats de cada entitat del Consell.

Per reflexionar una mica més sobre el tema, a l’entrada de l’Auditori s’ha pogut veure una exposició sobre la Salut de les Dones que ens ha cedit l’Ajuntament de Terrassa.

I he volgut destacar una de les activitats: La Mostra d’Associacions de la ciutat que estan treballant per la salut de les dones que es farà el diumenge dia 13 de març al migdia a la Plaça de l’Ermita.

Allà es podrà conèixer per exemple a l’Associació DACMA, un grup de dones molt valentes que han lluitat i que estan lluitant per vèncer el càncer de mama, una malaltia que afecta a una de cada quatre dones; o les dones de Fibroespí que pateixen fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica, malalties que afecten també als homes però en menor incidència i que sovint no són prou enteses que canvien radicalment la vida d’aquelles persones que ho pateixen.

També s’hi podrà trobar a les dones d’ASALRE, l’Associació d’alcohòlics rehabilitats, elles coneixen de primera mà com pot afectar a les dones aquesta malaltia, ja sigui perquè la pateixen directament o perquè la tenen algú de la família, el marit, els fills. També hi haurà una nova entitat Alletament matern, que esta format per un grup de mares joves que s’estan constituint com entitat per orientar i fer assessorament a les mares durant el procès d’alletament dels nadons.

Aquestes i d’altres entitats estaran allà per informar, per donar suport i crear xarxes entre les dones perquè, en definitiva si les dones tenim cura de la nostra salut, si nosaltres estem bé, també millora la salut de les nostres famílies, homes i dones. També millora la salut de la societat.

Així doncs, DONA, MOU-TE PER LA TEVA SALUT!!!!!!!!!!!!!

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s