Impost de successions

La veritat és que avui escric això perquè estic molt enfadada, enrabiada diria jo.

Sento que el Duran i Lleida diu que “abans de les municipals” s’aprovarà l’eliminació de l’Impost de Successions i, a mi se’m remouen els budells.

Primer de tot, qui és el Sr. Duran a Catalunya per dir això? És Conseller de la Generalitat? És el President de la Generalitat? No, evidentment que no, però sí és el President d’Unió Democràtica, un dels partits del Bipartit que ara governa a la Generalitat i que, encara que estigui a Madrid, ha de fer valdre la seva quota de poder a Catalunya.

Quan es va suprimir l’impost sobre el patrimoni ja es va veure que això anaba en perjudici dels serveis públics i que, a més, aniria generant unes conseqüències que res tenen a veure amb la justícia social.

Just ara fa un any, el govern de la Generalitat va fer el projecte de llei de regulació de l’impost de successions i donacions i va deixar l’impost només per a herències de patrimonis molt elevats (entre cònjuges 500.000 euros ); amb la qual cosa, molt poques són les famílies que hauran de pagar, les més riques del país, un 5 % com a molt de la població.

Què significa, doncs, eliminar aquest impost? Representa una injustícia, perquè allibera de contribuir a aquelles persones que tenen molt i, que encara que hagin de pagar, seguiran tenint molt,

Mestrestant, aquests mateixos que volen deixar d’ingressar diners a les arques de la Generalitat, ens diuen i ens repeteixen que les arques estan buides i que no poden pagar les prestacions de la Llei de la Dependència; o que no poden gastar diners en fer més hospitals o més escoles, per tant aturaran els projectes iniciats; o que, per reduir despeses, a partir d’ara no hi haurà operacions a les tardes i la gent haurà d’esperar tres o quatre mesos més a que l’operin de les intervencions “no urgents”.

Evidentment, aquests rics que deixaran de pagar l’impost de successions no tindran cap problema perquè tindran prou diners per pagar-se un bon Pla de Pensions que els permeti cobrir les seves necessitats en cas de Dependència; aniran a les escoles privades i concertades que, a més, també paguem amb els impostos de tothom, i naturalment, s’operaran quan vulguin i on vulguin que per això s’hauran pogut pagar una Mútua privada.

El Bipartit de Catalunya, Convergència i Unió, el govern dels millors, està governant per uns quants perquè en les polítiques que està duent a terme i que està proposant, segur que no està governant pensant en tothom.

Anuncis

3 thoughts on “Impost de successions

 1. PEPI ha dit:

  No estic d’acord que es continui pagant aquest impost quasi enclusiu a Catalunya. Hi ha molta gent que s’en va de Catalunya per no pagar. Hi sobretot gent que podria donar treball. És injust que quasi només es pagui aquí. S’ha de buscar uns altres fons de reclamar diners. No em de pagar sempre els catalans i altres viure a costa nostra.
  Són un diners seus i dels seus familiars directes és injust treure’ls ja que moltes regions no pagan i per això els va millor

  • Em sembla molt bé que tu tinguis aquesta idea sobre l’impost de successions; jo personalment crec que la justícia social està en el repartiment de la riquesa i qui té milions d’euros per herència, bé pot pagar una part per equilibrar.
   No ha de pagar aquella persona que ha aconseguit tenir un patrimoni treballant amb esforç, però segur que així no s’obtenen milions d’euros.
   Una altra tema és si el que es paga a Catalunya s’ha de quedar a Catalunya o, com a mínim que sigui un finançament just i equilibrat respecte de les altres comunitats. Segur que en això estem totalment d’acord

 2. pepi ha dit:

  És injust i a més s’ha de publicar que no estic d’acord que es mantingui l’impost a Catalunya i altres regions no. Publiqueu això

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s