Actes de dones

Al llarg del mes he anat participant en tots els actes que s’han organitzat des del Consell de Dones, per part de l’Ajuntament i per part de les entitats.

Aquest cap de setmana ha estat força intens perquè han coincidit diferents activitats.

Divendres a la nit el Sopar de Dones “Un espai per a nosaltres”. Enguany erem unes 450 dones, unes quantes menys que l’any passat, les que vàrem sopar i ballar fins les 3 de la matinada. És cert que aquests dos darrers anys s’ha notat els efectes de la crisi, no totes les dones estan en situació de poder pagar 25 euros per un sopar (preu que es manté des del 2008) perquè hi ha moltes persones que tenen una situació econòmica difícil.

Però aquesta és l’única raó. Penso que en general totes les dones, dins de la pròpia llar, sempre som les últimes; en el sentit de que el repartiment dels recursos familiars no és equitatiu. Està clar que les dones prioritzaran les necessitats bàsiques per sobre d’una cosa que és oci i això no té cap qüestionament, però a igualtat de conceptes segurament la balança es decanta cap a una altra banda. Em sembla que la crisi no s’ha notat en el nombre d’entrades que es venen per anar al futbol, per posar un exemple.

Quan al Consell de Dones es faci la valoració de totes les activitats segurament sortirà el tema.

El dissabte a la tarda vaig anar a explicar un conte a Can Negre per participar a l’activitat proposada pel Centre d’Esplai el Nus sobre contes no sexistes. Ho havien ambientat molt bé i vaig passar una estona molt agradable i molt dolça, menjant la xocolata desfeta a la Plaça Catalunya.

Després, al vespre, vaig anar al ball que organitza tots els anys l’Associació de Dones Progressistes i, malgrat estava molt cansada, encara vaig ballar una mica de salsa.

Diumenge al matí va haver la Caminada de Dones i Homes per la Igualtat i, sortosament, va fer un magnífic matí de primavera, amb un sol fantàstic que ens va permetre fer una bona passejada passant per Les Planes, el Barri Centre i l’Eixample; acabant davant de l’Àrea. Tot i que la majoria érem dones, cada cop són més els homes que ens acompanyen.

Aquest cap de setmana també hi havia els partits de futbol femení del Club Levante Les Planes. El dimecres sí que vaig estar al partit de les mares, però dissabte i diumenge ja no m’ho vaig poder combinar perquè dissabte havia de ser a Manresa al Consell Nacional d’ICV i diumenge celebràvem l’aniversari de ma filla, i ja va ser impossible poder ser al camp a temps.

Queda encara alguna activitat més.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s