Formació Política

A més de tots els actes que estem organitzant amb el veïnat dels diferents barris, amb comerciants i sindicats; a més dels dos “Tallers d’Idees” que ja s’han fet, per treballar els eixos del programa, el dilluns dia 14 a l’Àrea i el dilluns dia 21 al Centre Cívic Les Planes; a més del taller que farem el proper dilluns 28 a Can Negre, per treballar el tercer eix; a més de les properes trobades que tenim programades. Aquest dijous hem iniciat els tallers de “Formació Política” pels candidats i candidates que van a la llista de la coalició per a les properes eleccions municipals.

Ahir dijous vam iniciar el primer taller amb la Genoveva Català com a formadora, una persona que ha estat 12 anys com a Regidora a l’Ajuntament de Molins de Rei i després 7 anys al govern de la Generalitat en el Departament de Medi Ambient i Habitatge, com a Directora General de l’Agència Catalana de Residus.

Evidentment, amb una persona amb l’experiència de la Veva, són moltes les coses que podem aprendre; no tan sols les persones que per primera vegada es presenten, sinó també les que repetim, perquè sempre és interessant conèixer altres realitats.

Vàrem parlar de molts temes: per aclarir conceptes, per conèixer les diferències de la nostra coalició respecte d’altres maneres de fer política de, per veure exemples, etc.

És impossible escriure tot el què es va dir en les més de dues hores que vàrem estar, així que destacaré alguna de les idees que jo vaig recollir.

– La diferència entre fer política i gestionar; com és imprescindible conèixer el mecanismes de la gestió per poder tenir clara la viabilitat de les polítiques que promovem, però no podem equivocar-nos perquè no s’ha de gestionar el pressupost sinó que s’han de prendre decisions de quines seran les prioritats a l’hora d’intervenir.

– Hem parlat sobre el lideratge i l’equip, com cada persona ha d’aportar el seu talent i el seu compromís (T+C ) per poder tirar endavant un projecte comú. El bon lideratge és aquell que dóna paper a tothom, perquè cada persona pugui aportar el seu valor i li sigui reconegut. Així, l’equip té confiança amb el lideratge i això es nota.

– Hem pogut veure les diferències de com es presenten els pressupostos a través de la pàgina web de l’ajuntament i ho hem comparat entre ajuntaments. Quina informació s’ofereix?, quina es dóna molt elaborada i quina molt sesgada? Quin nivell de transparència hi ha? Ha estat molt interessant per adonar-nos de com es tracta la iformació a la que la ciutadania té accés.

– Un aspecte que s’ha destacat és donar valor als valors, una idea que té molta importància per a ICV i que marca les politiques que defensem. Un exemple és el lema de la darrera campanya “Verde esperança”; però també tots els valors sobre els que es fonamenta el nostre programa: equitat, solidaritat, justícia social, transparència, honestadat…

– Hi va haver tota una part dedicada als mitjans de comunicació i l’aspecte més important de tots: la credibilitat, dir sempre la veritat perquè és molt fàcil que per una mentida o mitja veritat ja sigui impossible recuperar el respecte. Ens va posar l’exemple de la Joana Ortega, Vice-presidenta del Govern de la Generalitat, que per molt que demani excuses difícilment podrem creure el què diu.

En aquest àmbit dels mitjans també vàrem parlar de com crear notícies i com donar-les, tenint en compte quins són els temes que poden interessar i com hem de transmetre els missatges.

A veure si tenim temps de poder fer alguna jornada més com aquesta per treballar molts altres temes que van quedar pendents.

Gràcies Veva!!!!!!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s