Llei de Barris a Les Planes (I)

Fa dies va arribar a tots els domicilis del Barri de Les Planes una mena de Butlletí informatiu específic del barri que es referia a les intervencions fetes per la Llei de Barris. Algunes persones me n’han parlat i m’han preguntat a què corresponia, per què s’havia fet aquest butlletí i si també es faira a la resta de barris de la ciutat. Jo l’he estat llegint amb atenció per poder contestar i opinar.

Així, a simple vista, sense voler entrar en detatll, és cert que en els temps que corren, personalment no estic massa d’acord en fer una difusió que econòmicament pot ser qüestionable. A més, jo que sóc bastant primmirada per la meva professió de mestra, hi ha faltes d’ortografia i errors “tipogràfics” bastant greus (com per exemple en el número de l’autobús que va a l’aeroport que diu que és l’L79 i en realitat és l’L77).

Però en general, considero que és important que tothom conegui quines són les actuacions que, al llarg dels 4 anys que dura (2009-2012), ja s’han dut a terme, quines són les que s’estan realitzant en aquests moments i quines estan projectades per a realitzar en el marc de la Llei de Barris, en els quasi dos anys que manca perquè s’acabi el procés; tenint en compte que, si no ho tinc mla entès, s’hi s’inicien projectes socials que no han finalitzat es pot demanar una pròrroga.

Crec, de tota manera, que amb el butlletí o sense, la ciutadania del barri és prou intel·ligent per adonar-se de quines són les millores reals que ha representat el desenvolupament de la Llei de Barris, en aquests dos anys d’aplicació i quina influència ha tingut en la seva vida quotidiana i, per més fotografies i escrits que es facin arribar, cap persona no es deixa enredar en si les promeses i projectes s’estan fent o no.

Com generalment les intervencions que es duen a terme des del Departament d’Acció Social i Polítiques d’Igualtat no tenen cabuda en un escrit ple de fotografies, m’agradaria poder exposar quines han estat les actuacions en dos dels àmbits més importants per a la concessió de la Llei de Barris per part de la Generalitat. Aquests dos eixos són el treball en la cohesió social del barri i també amb tot el què té a veure amb les polítiques de gènere.

En l’àmbit de la cohesió social, hi ha hagut intervencions que parteixen de diferents Departaments de l’Ajuntament, perquè tenen a veure amb Joventut o amb Educació, amb Esports o amb Cultura i Participació Ciutadana, a més del Departament del que jo sóc regidora.

El per què no se’n parla d’aquestes intervencions és criteri únic i exclussiu de les prioritats i l’interès que té el PSC, partit majoritari, en posar valor a allò que es fa. Ells-elles sabran!!. Però certament s’hauria fet un butlletí molt més gruixut, amb moltes menys fotos, però amb més contingut.

Demà escriuré la segona part explicant quines han estat les accions que s’han fet i, si em dóna temps, quines són les propostes per als dos propers anys, fins a la finalització del projecte.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s