Llei de Barris a Les Planes (II)

Tal i com vaig dir ahir, intentaré explicar les accions de la Llei de Barris d’una manera diferent. No des del concepte de vendre una imatge, sinó des de la mirada del que un projecte com aquest pot representar per a un barri. A més, intentaré també resumir alguns dels projectes que s’estan desenvolupant des del Departament d’Acció Social i Polítiques d’Igualtat, que no han semblat prou importants perquè se’n faci un panell en l’exposició o una pàgina del butlletí especial.

Quan s’arreglen els carrers i les voreres, es poden aconseguir molts objectius: la supressió de barreres arquitectòniques per a totes aquelles persones que tenen mobilitat reduïda però també per quan anem en carrets de criatura o de la compra; a més, si fem les voreres de les cantonades més amples s’aconsegueix que la distància entre vorera i vorera es redueixi, amb la qual cosa l’espai per creuar el carrer és més curt i hi ha menys perill; a la vegada, els infants es fan més visibles perquè no hi ha cap element que els tapi. S’ha fet una anàlisi de tots aquests aspectes a l’hora d’arreglar les voreres? Els veïns i veïnes poder fer una volta i comprovar-ho.

Són molts els projectes que des del Departament d’Acció Social es desenvolupen. Projectes que afecten a la gent gran amb dependència (teleassistències, servei d’ajuda a domicili, petits arrenjaments de la llar, àpats a domicili…) a les persones adultes amb problemàtiques diverses (drogodependències, malaltia mental, dificultats socioeconòmiques…) a infants i joves (ajuts individuals de menjador, atenció per desemparament…)

Una de les intervencions més importants és amb el Projecte de Temps d’Oci, destinat a infants i joves que, per diferents circumstàncies, poden estar en situació de risc d’exclusió social i, que a través de la participació en entitats culturals, esportives i de lleure del barri, poden ocupar el seu temps lliure en una activitat dirigida, amb el suport del treball coordinat entre l’educadora social i la persona responsable de l’activitat.

A la vegada, es fa un suport a les famílies, especialment a les famílies monoparentals per tal de donar eines per a l’educació de les criatures de les diferents edats.

Són intervencions que es duen a terme a tot el municipi, però que tenen especial incidència en el Barri de Les Planes per la seva configuració i teixit social.

Des del Departament de Polítiques d’Igualtat, existeix tot el programa d’accions que corresponen al Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats Dona-Home i que, igualment, es desenvolupa a tota la ciutat; tot i que es té en compte realitzar un seguit d’accions concretes a Les Planes per afavorir la participació de les dones d’aquest barri: Ha estat en el Centre Cívic on s’ha fet la Jornada de Salut de les Dones, s’ha generar un espai per a que les dones magrebines poguessin fer una festa i s’han iniciat tallers sobre prevenció de la violència amb alumnat de la nova escola Roser Capdevila i també amb les mares, sobre diferents temes que elles mateixes proposen.

A més, hi ha totes les intervencions que es duen a terme des del SIAD i des del circuit d’atenció de violència masclista, dins del programa “Estem per tu, dona”

Demà miraré d’escriure les propostes de tot allò que encara es podria fer per seguir treballant tots els àmbits de la Llei de Barris

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s