Llei de Barris a Les Planes (i III)

Moltes són les propostes que es poden desenvolupar en els propers mesos dins del projecte de Llei de Barris, des de tots els departaments. Ara cal que es prioritzin i es valori la seva incidència o impacte en el barri i la seva gent.

Des del Departament d’Acció Social i Polítiques d’Igualtat hi ha alguns temes que són prioritaris, ja que afecten directament a la convivència i a la cohesió. Seria important poder desenvolupar un projecte de “Bon Veïnatge” que consisteix en realitzar una actuació directa en les comunitats veïnals que tenen alguns conflictes per la diversitat cultural de les persones que hi viuen o bé que apareixen discrepàncies per les relacions entre diferents generacions.

Aquest projecte, a més de resoldre situacions internes de la comunitat podria ampliar-se a relacions de convivència entre comunitats amb intervenció d’associacions i entitats per millorar actituds incíviques en l’espai públic.

Un altre projecte que s’hauria de posar en marxa és el “Joves i comunitat” perquè ja fa temps es va dur a terme tot un procés d’anàlisi i diagnòstic de la situació i faria falta assignar un/a educador/a de carrer que pogués fer una intervenció continuada amb joves que sovint generen conflictes en diferents punts del barri.

En aquests moments de tan alt percetatge de persones a l’atur, sobretot gent jove, caldria ampliar l’horari del Centre Obert de Fusteria per poder acollir un taller d'”Aprenentatge d’ofici” per a joves majors de 16 anys que per la seva situació tenen difícil accés a d’altres àmbits de formació.

És molt important el suport a les famílies que estan rebent ajuts d’alimentació i que s’ha detectat que es podria realitzar una intervenció per a la millora de la utilització dels recursos. Amb una “Bona economia” que pogués ensenyar a triar, comprar i cuinar aquells productes que són de temporada i aquells aliments que són més nutritius i tenen més bon preu. Així com, poder aprofitar les restes del menjar d’un dia per elaborar nous plats pel dia següent.

No es pot oblidar les accions que es poden dur a terme amb les dones del barri, podent oferir tallers lúdics i formatius com s’ha anat fent fins ara. “Coneixem-nos” podria ser un  projecte que tingués en compte que hi ha moltes dones de diverses procedències i que es podrien fer algunes intervencions a nivell col·lectiu i també a nivell específic, dirigit a les dones migrades.

Seria molt important que es pogués disposar d’informació del programa “Estem per tu, dona” en diferents idiomes, a més del castellà i el català; com per exemple en àrab o en anglès, ja que hem de facilitar el coneixement dels serveis que les dones tenen al municipi en cas de violència masclista.

Aquests són alguns dels projectes possibles d’intervenció, evidentment el millor de tot seria que la Taula de Participació de la Llei de Barris pogués dir la seva i presentar quines són les prioritzacions de les necessitats i que, un cop vistos els projectes que presenten totes les àrees d’actuació, es prengués una decisió consensuada; en la que naturalment s’hauria de tenir clar quin és el presupost de que es disposa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s