Retallades CiU

Ahir vàrem tenir el Consell Escolar Municipal i se’ns va donar, per part del Departament d’Educació de l’ajuntament informació corresponent a la valoració de tots els projectes que s’estan duent a terme al municipi en matèria educativa.

Un dels temes que es va abordar és la situació de les retallades que estan patint els centres educatius de la nostra ciutat i les previsions de com es podran afrontar les despeses d’aquí a final d’any.

En primer lloc, l’acord que es va signar entre l’Ajuntament i la Conselleria d’Educació l’any passat respecte del projecte de “Zona Educativa” per la qual a Sant Joan Despí es feia una intervenció específica per abordar tres aspectes: La Millora dels resultats acadèmics per superar el fracàs escolar, l’actuació en els instituts per evitar l’abandonament prematur dels estudis i, en tercer lloc, el treball per la cohesió social, actuant sobre aquells col·lectius que poguessin estar en risc d’exclusió. Tot aquest projecte ha quedat anul·lat, queda sense efecte l’acord signat i no hi haurà cap aportació.

Les escoles de primària varen transmetre que la seva dotació havia sofert una retallada entre el 24 i el 27 %, segons el centre; en algun cas, el Consell Escolar no havia volgut aprovar el pressupost en aquestes condicions. Cal dir que les dotacions de les escoles de primària són molt petites, al voltant d’uns 10.000 euros per escola, ja que totes les despeses van a càrrec de l’ajuntament (neteja, llum, aigua, calefacció, reparacions…)

Una de les escoles té un greu problema ja que la seva administrativa, que estava a jornada completa, ha aprovat unes oposicions, ha marxat i no pensen cobrir la vacant, amb el que això comporta de diferenciació respecte de les altres escoles i dificultats per poder complimentar tota la part burocràtica que comporta l’organització d’un centre educatiu.

Les substitucions del professorat s’estan fent a comptagotes i el cas més problemàtic ha estat el de la Llar d’Infants la Pomera que es trobava amb 3 educadores menys i amb la impossibilitat d’oferir el servei, fins que la mobilització general va fer modificar la primera intenció de la Generalitat de no substituir cap de les places.

Finalment, els instituts de secundària varen transmetre la seva preocupació respecte de la impossibilitat de poder arribar, econòmicament, a final d’any; ja que la retallada del 25% del pressupost implicarà no poder assumir les despeses. En aquest cas la situació és diferent perquè l’assignació econòmica ha de servir per a totes les despeses. Tal com expressava el director de l’IES, enguany no faran la neteja a fons de l’estiu i preveuen que no podran encendre la calefacció l’hivern vinent.

Penso que de tot això l’ajuntament se n’hauria de fer ressó i difusió perquè tota la ciutadania conegués quina és la situació dels nostres centres educatius per tal que, com a ciutat, fessim una actuació conjunta, perquè segur que també s’hi haurien d’afegir les retallades que està patint l’Hospital Moisés Broggi i les que preveiem que podem patir a Serveis Socials i al SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones), perquè a hores d’ara, encara no hem firmat el Contracte Programa que garanteix els diners que la Generalitat ha de donar pel manteniment dels serveis. CiU està esperant a que passin les eleccions municipals per veure, segons els resultats, què fara.

El butlletí municipal aquesta vegada hauria de servir per un altre tipus d’informació i per encetar un moviment ciutadà. Qué us semblaria una cassolada davant de la TV3?

 

Anuncis

2 thoughts on “Retallades CiU

    • No estic d’acord en totes les intervencions d’aquest senyor, sobretot quan vota conjuntament amb CiU en contra de poder tornar a implementar el Programa contra la violència masclista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s