Centrals nuclears germanes

Txernòbil, Fukushima i Garoña són tres centrals nuclears, construïdes cap els anys 70, de les mateixes característiques; també n’hi ha d’altres arreu del món.

Es pot buscar per internet una mica la història de Txernòbil i, de seguida es poden veure un munt de videos  i de fotografies de com va quedar tot i de com estan les ciutats del voltant, que s’han convertit en ciutats fantasmes. Això dóna una petita idea de què està passant al Japó, sense comptar amb el Tsunami ni en les rèpliques dels terratrèmols.

Els videos que es poden veure de l’explosió de la central de Fukushima i tot el què s’està dient sobre la radiació i sobre el com ho estant resolent, fa posar els pèls de punxa.

A Txernòbil van fer un sarcòfag per impedir que continués enviant radiació, però aquest sarcòfag després de 25 anys s’està destruint pequè dins s’ha continuant generant radiació i fora les mesures són tan altes que és impossible viure-hi.

Per tant, al Japó no poden pretendre de fer el mateix perquè ja està vist que no és la solució. Que la gent s’oblidi perquè mai més tornarà a casa seva.

Només de pensar que una cosa semblant pogués passar a Garoña ens hauria de fer qüestionar si val la pena la utilització de l’energia nuclear.

No ho dic pel fet de què em preocupa més si passa aquí perquè està més a prop, sinó perquè amb la disciplina, l’organització, la capacitat de treball, el desenvolupament tecnològic, el voluntarisme i esforç del poble japonés, no impedirà que sigui una tragèdia irreperable.

Si això passa a España, que tenim pífies com el Prestige, entre d’altres, la tragèdia seria quintiplicada.

Potser hi ha gent al món que no li preocupa massa o gens ni mica, però jo crec que és un fet que no hem de perdre vista. Avui a la 17a Fira de la Terra hi hagut molta gent procalamant el NO a les Nuclears

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s