Manifestació 1r de maig

He sentit a les notícies de TV3 que a la Manifestació de Barcelona érem 40.000 persones. No està malament, comparat potser en d’altres anys; però realment pensant que 700.000 persones a Catalunya estan sens feina i que això significa que un munt de famílies poden estar passant-ho malament, crec que és poca gent.

Sembla que no faci falta reivindicar un treball digne per a tothom, amb una contractació adequada i amb un sou que permeti cobrir les necessitats. És que hi ha gent que s’està conformant en cobrar l’atur? És que hi ha gent que està treballant sense contracte? Quant de temps es pot viure en aquesta situació?

Sembla que moltes famílies estan vivint dels estalvis, del suport dels pares i mares, de les pensions de la gent gran. Però això fins quan durarà?.

Sempre el 1r de maig ha estat reivindicatiu, perquè sempre els treballadors i treballadores hem tingut alguna cosa a reclamar. Enguany la pancarta d’ICV portava el lema “Ningú pot retallar les teves idees”, que serà el lema de la campanya electoral.

També ha estat una festa, perquè curiosament et retrobes amb amistats que de vegades no veus sovint però que segur coincideixes cada 1r de maig, i també amb les companyes i els companys d’altres ciutats del Baix, que ens hem trobat ja al tren d’anada. No cal dir que sempre hi ha representants de la Direcció d’ICV o del Parlament o la nostra representant al Congrés de Diputats.

El proper dia 14 hi ha convocada una manifestació en contra de les retallades en sanitat i educació. Espero que molta gent surti al carrer perquè ens hi juguem molt. Si perdem aquests dos drets universals, per a tothom, haurem perdut allò pel que molta gent va lluitar i, fins i tot, va morir per aconseguir-ho.

Si tots les nenes i els nens no tenen un accés igual a l’educació en les millors condicions possibles, ens carreguem la igualtat d’oportunitats i hi haurà diferències segons la situació econòmica, no la capacitat o l’esforç.

Si només les persones que es puguin pagar una mútua podran tenir accés a una sanitat de qualitat i deixem que la sanitat pública es vagi deteriorant, farem moltes passes enrera en els drets socials.

Cal que la gent reflexioni respecte de què signifiquen les retallades

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s