Programa Electoral 22M (II)

Fa uns quants dies vaig explicar com havíem fet les reunions per elaborar el Programa electoral i avui volia explicar la diferència amb el de fa 4 anys

En el Programa Electoral del 2007 vàrem fer dos grans blocs, amb diversos apartats, que recollien els dos grans trets d’identitat de la nostra coalició i que sempre acompanyen al nostre logo “d’esquerres i ecologistes de debó “. Amb la qual cosa, el primer bloc es referia a

les propostes referides als drets i al benestar de tothom i el segon bloc al model de ciutat que nosaltres proposàvem, un model ecològic i sostenible.

Mirant detingudament les propostes d’aquell programa, he nanalitzat amb mirada crítica el compliment de totes elles i he volgut fer-ne un resum d’aquesta anàlisi.

Un 17% dels compromisos s’han complert totalment, el 29 % tenen un grau d’assoliment parcial, en alguns casos s’ha aconseguit bastant allò que volíem i en d’altres no tant i, finalment, en un 54 % de les propostes s’ha aconseguit molt poc o gens.

Sota la meva opinió i tenint en compte vàries coses: a) que nosaltres tenim resposabilitat directa en un sol Departament, encara que doble, Acció Social i Polítiques d’Igualtat, b) que podem influir sobre totes les accions de govern amb el treball del grup municipal, amb les mocions que presentem, amb les propostes de pressupostos i d’ordenances i c) que la proporció de regidors/es és de 13 regidories governades pel PSC i per 3 regidors/ es d’ICV-EUiA. Considero que el nostre grup municipal ha fet molt bona feina i que hem aconseguit bona part del nostre programa, més enllà del que es podria esperar davant d’una majoria absoluta. Si la proporció fos una altra i el PSC no tingués la majoria absoluta, segur que podríem aconseguir canviar moltes més coses i assolir una ciutat més justa socialment.

Així que nosaltres hem elaborat el nostre programa per aquestes eleccions del 2011 pensant en la situació actual i en les necessitats de tots els ciutadans i ciutadanes de Sant Joan Despí.

Pensant en la gent jove que ha pogut fer estudis universitaris i en el jovent que no ha aconseguit el Graduat, però tots per igual volen un treball digne i un sou suficient per emancipar-se i començar el seu projecte de vida independent.

Pensant en la gent gran que encara té marxa per poder fer moltes activitats i també en les persones grans amb poca autonomia personal que també volen desenvolupar la seva vida quotidiana el més autonament possible, perquè tothom ha de poder afrontar la vellesa amb dignitat.

Pensant que la cultura i l’esport són un bé comú que ha d’estar a l’abast de tothom i han de servir d’elements dinamitzadors i cohesionadors de la ciutat i de la gent que hi vivim, independentment de la procedència, del sexe, de la religió, del nivell econòmic, de la diversitat funcional, etc.

Pensant en la formació i l’ocupació perquè són aspectes bàsics per superar la situació de crisi econòmica que està afectant a tantes famílies de la nostra ciutat, perquè encara que sembli que tot és fantàstic, hi ha gent que s’ho està passant malament.

Demà comença la campanya electoral i ja aniré posant totes les nostres propostes en cadascun dels temes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s