INDIGNEU-VOS, LA RESPOSTA ÉS VOTAR

A partir de la carta que una companya ha escrit, li he robat la idea i he volgut escriure jo també una carta adreçada a tota la gent que està molt enfadada perquè ho està passant molt malament i no li veu sortida a la crisi.

Va dirigida a les persones aturades des de fa temps i que, malauradament, no veu una perspectiva clara de com tornarà a accedir a un lloc de treball. Va dirigida a les persones que estan pagant una hipoteca i tenen por de perdre la seva casa perquè difícilment arriben a final de mes. Va dirigida a les persones que tenen salaris molt baixos i contractes precaris. Persones autònomes, amb petites empreses que no compten en cap suport. En definitiva, a totes les persones que veuen amenaçat el seu futur i els seus projectes de vida.

Tota aquesta gent està moltIenfadada: amb els bancs, amb els governs, amb els polítics i polítiques i tot això genera desencantament i indignació.

Aquesta indignació, el proper dia 22 de maig, segurament es convertirà en abstenció o en vot a alguna candidatura pretesament antisistema o potser en vot de càstig donant suport a la dreta.

A tota aquesta gent us vull dir INDIGNEU-VOS, teniu tota la raó, però tingueu en compte algunes coses:

ICV-EUiA entenem, comprenem i compartim la vostra indignació. Ni tenim totes les solucions ni som perfectes. Però sí que serem la força més coherent en la defensa dels drets socials, tal i com ho hem estat demostrant en els darrers anys.

Ens comprometrem a que els nostres regidors i regidores plantaran cara a les retallades amb més força que ningú. Ho estem fent a tots els ajuntaments, al Parlament i al Congrés

La nostra coalició ha estat l’única força política que va sortir el carrer el darrer 29 de setembre, en la manifestació contra la Reforma Laboral del PSOE, al costat dels treballadors i treballadores, perquè sabíem que aquesta reforma no generaria ni un sol lloc de treball.

També ho hem fet aquest passat cap de setmana, 14-15 de maig, contra les retallades en els drets socials bàsics com la sanitat i l’educació. I això vol dir que ens hem indignat, però no ens ressignem. Pensem que hem d’actuar, perquè sense acció no s’aconsegueix res.

El vot en blanc o l’abstenció, tal com està en aquest moments la Llei electoral, són una forma de protestar, però  sovint genera la resposta contrària al què es pretén aconseguir: es pot interpretar com a passivitat o com aval a determinades polítiques i, sovint, afavoreix al partit que té la majoria i a la dreta que sempre mobilitza a tot el seu electorat.

Per tot això, INDIGNEU-VOS, però hem de convertir aquesta indignació en acció, LA RESPOSTA ÉS VOTAR, perquè el vot pot fer arribar la veu de cada persona i pot canviar les coses.

ICV-EUiA volem ser el canal de la indignació de tota la gent que reclama una nova política i una nova economia.  

No podem escollir a quines coses ens enfrontem, el que sí podem escollir és com ens enfrontem a les coses.

En nom d’ICV-EUiA de Sant Joan Despí us demano que ens ajudeu a enfrontar-nos a la crisi de l’economia, a la crisi de la política, al sistema financer, a les retallades, a la reforma laboral, a les polítiques antisocials, a les actituds xenòfogues, …

Us garanteixo que no deixarem que lluiteu en solitari, ens tindreu sempre al costat en les reivindicacions justes. No ens deixeu que lluitem en solitari, doneu-nos amb el vostre vot la força que necessitem per trobar una sortida a la crisi justa, solidària i verda.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s