#acampadabcn

Aquest és el hastang o etiqueta que estem fent servir tota la gent que vol dir coses al twitter sobre l’acció que s’està desenvolupant a la Plaça Catalunya a Barcelona.

Quan va començar jo m’ho mirava amb alegria, perquè ja era hora que la gent jove fes algun tipus de mobilització. Es va iniciar a Madrid #acampadasol, però ràpidament es va estendre arreu, sobretot a Barcelona.

En principi, després de l’alegria, donava la sensació que eren uns moments trascendents que farien història, perquè la mobilització era prou nombrosa com per donar significat a allò que volguessin aconseguir.

Veient com passaven els dies vaig sentir orgull i respecte per una gent que estava aprenent a organitzar-se i, segueixo pensant que és una acció organitzada des del respecte i això té ja molt de valor en sñi mateix.

Després, passar al sentiment d’estar a l’espera, perquè em semblava un moviment romàntic, com recordant el Maig del 68, però que no semblava que pogués tenir cap repercusió ja que les propostes o les accions estaven quedant molt diluïdes al meu entendre.

Però avui, després de la càrrega policial, amb 121 persones ferides, incomprensible, donat que la gent ha estat en tot moment en tranquil·litat i sense generar cap aldarull o situació conflictiva, la gent s’ha carregat les piles.

Sí, penso que la “neteja” de la plaça ha permès que la gent despertés de cop, no tan sols literalment sinó que s’ha generat nova il·lusió, s’ha vist que tenen força per poder canviar coses, s’han adonat que molesten i s’ha trencat l’acceptació d’una banda i l’altra.

A #acampadasol, a #acampadalleida (que també els han desallotjat amb mànegues d’aigua), a Tarragona i a d’altres llocs, estan donant suport a #acampadabcn.

La gent ha escrit: “Ha quedat tan neta la Plaça Catalunya que tothom ve a veure-la” i aquesta tarda tothom parla d’una plaça que s’ha omplert de gom a gom.

Si demà guanya el Barça que la gent ho celebri en un altre lloc i que la policia garanteixi que les persones que estan a la plaça estiguin segures i protegides dels bàndals que sovint acompanyen als vertaders afeccionats al futbol.

Joves de la nostra ciutat han estat aquests dies a la Plaça Catalunya de Barcelona i també a la Plaça de Catalunya de Cornellà; però ara, la gent a Sant Joan Despí també ha reaccionat. Comencen les casserolades tots els dies a les 20 hores davant de la porta de l’ajuntament i diumenge comença l’acampada a Can Negre, a la nostra Plaça de Catalunya.

Hem de recolzar #acampadadespi perquè és la veu de la nostra gent i la nostra ciutat i haurem d’escoltar-la.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s