Constitució Ajuntaments 2011

Ostres, més d’una setmana sense escriure. No m’ho puc creure!!!! Certament, sense línia telefònica a casa per poder-me connectar a la nit i molta feina durant el dia per poder dedicar temps al meu bloc, han fet que hagi estat “callada” una setmana, que se m’ha fet eterna perquè volia explicar moltes coses.

Volia parlar de les cassolades, de la indignació -la meva-, del què significa un pacte de govern, del què significa negociar, de les activitats que s’han fet al llarg d’aquests dies com l’exposició del Centre Obert de Fusteria o el final de curs dels tallers de Dones i el lliurament de l’onzè Premi de Relats Breus per a Dones. Moltes i moltes coses que se m’han quedat “en el tinter” (s’haurà de buscar una altra frase feta perquè aviat hi haurà gent que no entendrà què significa)

Com els temes ja no són d’actualitat, he pensat que és millor escriure del més immediat i després, si de cas, tornar enrere; de tota manera ja no serà “notícia fresca”. Així, doncs, parlaré d’ahir, quan es van constituir els ajuntaments.

No va ser una constitució com qualsevol altra vegada, tot i que a la Sala de Plens es va actuar com si no passés res.

Si per una banda no em va semblar bé com va actuar la gent que estava al carrer i algunes de les consignes que varen cridar; que jo sàpiga l’assemblea de l’acampadadespi havia decidit una altra tipus d’actuació i unes altres consignes.  A mi, em va saber greu, sobretot, per les persones que per primera vegada entraven al consistori. Per una altra, també em va sorprendre que a l’interior, en les diferents intervencions, no es fes cap referència a la situació general d’INDIGNACIÓ.

Aquí deixo el text del posicionament del grup municipal d’ICV-EUiA per qui el vulgui llegir:

 Bona tarda a tothom

 En primer lloc una salutació cordial als companys i companyes amb qui hem compartit l’anterior mandat i, sobretot, donar la benvinguda i felicitar a les noves regidores i al nous regidors que s’incorporen a aquest consistori per primera vegada. En particular ala JuaniCano, la nostra companya que serà la portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA

 En aquest novè mandat dels ajuntaments democràtics, la nostra ciutat ha assolit, pel que fa al nivell de representació de les dones en el Ple Municipal, la plena igualtat. Així, el nou consistori tindrà, a més de l’alcalde, 10 regidores i 10 regidors, per la qual cosa ens felicitem pel que significa de representativitat en paritat de dones i homes de la nostra ciutat.

 La coalició d’ICV-EUiA volem donar les gràcies a totes les persones que han participat en aquesta contesa electoral, en especial a les que han dipositat la seva confiança en la nostra coalició, cosa que ens ha permès mantenir la mateixa representació en el consistori. Moltes gràcies.

 Tenim la preocupació, creiem que compartida, per l’abstenció i sobretot, per l’elevat nombre de vots nuls i vots en blanc, que són l’expressió de l’allunyament de la política i de les institucions, d’una part important de la ciutadania.

 Els partits polítics haurem de saber escoltar més les veus de la gent que, ens hagi votat o no, vulgui participar de manera democràtica.

 Haurem també d’explicar millor les nostres propostes i les persones que ens dediquem a la política haurem de tenir la capacitat d’aconseguir traslladar la nostra voluntat de servei. El fet que no hi ha un desig de prestigi o lluïment personal sinó la intenció d’oferir el nostre temps, el nostre treball i els nostres sabers al servei públic i a la millora de la qualitat de vida de les persones.

 Cal que les parets de l’Ajuntament siguin transparents, que la ciutadania pugui veure més clarament el què i el com de totes les accions de govern, amb interès, amb esperit crític i, sobretot, amb coresponsabilitat; amb el sentiment que la seva opinió té valor i que el seu vot és útil per fer una ciutat millor.

 Aquest mandat és molt diferent al d’altres ocasions, sobretot pels moments de crisi que estem vivint. Ara més que mai, davant d’un futur incert, cal destacar els valors de la justícia, la cohesió social i l’equitat. Haurà de ser un mandat on s’hauran de contrarestar el discurs i les actituds de xenofòbia.

 La nostra coalició hem presentat un programa amb un model de ciutat inclusiva, cohesionada, que garanteixi el benestar per a tothom, per a que totes les persones puguin desenvolupar els seus projectes de vida. I això serà possible si tenim un model econòmic i urbà sostenible, amb vincles de solidaritat i amb l’enfortiment de les relacions de convivència basades en el diàleg i en el respecte a la diversitat. Serà possible si cerquem la transparència política i aconseguim que la ciutadania sigui agent principal de transformació social.

 Davant la situació de retallades i d’incertesa respecte als drets socials que viu el nostre país, ICV-EUiA defensarem l’equitat, perquè dones i homes tinguin les mateixes oportunitats. Promourem la formació i l’ocupació de qualitat per a l’emancipació del jovent, perquè la gent jove són el present i el futur de la ciutat. Donarem suport a la dependència, per tal que la gent gran i les persones amb diversitat funcional tinguin possibilitats a una vida el més autònoma possible. Fomentarem les polítiques d’accés a l’habitatge per a tothom. Potenciarem la participació ciutadana com element clau de la presa de decisions.

 La nostra coalició, que ha participat en els darrers mandats en el govern de la ciutat, ho hem fet amb voluntat de sumar esforços de manera positiva i amb treball rigorós, responsable i honest i volem continuar aquesta participació des del diàleg. Des d’aquí el nostre compromís per cercar els punts coincidents i, des de la discrepància o la legítima diferència, arribar als acords que beneficiïn al conjunt de la ciutadania.

 ICV-EUiA ens hem consolidat com una coalició que, a les diferents institucions, ha format part de governs plurals; als quals hem aportat els valors de l’esquerra, de l’ecologia i del feminisme. Els resultats d’aquestes i d’altres eleccions ens indiquen que tenim un espai propi i que la voluntat de l’electorat avala la feina realitzada.

 La voluntat expressada per una majoria de votants, dóna el recolzament al PSC, per la qual cosa felicitem al Sr. Antoni Poveda pels resultats obtinguts i el nostre grup, en aquests moments votarem a favor del seu nomenament perquè entenem que la proposta que ens ha fet com alcalde de participar en el govern per continuar desenvolupant les polítiques socials i d’igualtat , aniran acompanyades, com no podria ser d’una altra manera, dels recursos adients per afrontar-les adequadament.

 Des de la confiança en que els acords que s’estan treballant satisfaran ambdues parts i es consolidarà la nostra participació en el govern, reafirmem, en el dia d’avui, el nostre compromís amb la ciutadania, que treballarem amb il·lusió, amb empenta, amb la força de les nostres idees, amb responsabilitat per tal d’aconseguir portar endavant les nostres propostes; perquè sabem que la manera de fer política d’ICV-EUiA és necessària, és útil per a la ciutat i  per al bon funcionament de la institució i, amb la voluntat de continuar contribuint al desenvolupament de Sant Joan Despí, la nostra actitud serà sempre plantant cara i no donant cap pas enrere en els drets dels santjoanencs i les santjoanenques

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s