Visita papal

Sembla ser que el proper mes d’agost el Papa visitarà Madrid, perquè del 16 al 21 hi ha la “Jornada Mundial de la Juventud” i sembla que els mitjans que s’utilitzen són espectaculars.

A mi, personalment, em sembla molt bé que la gent faci peregrinacions a La Meca o resi davant del Mur de les Lamentacions, o anar als temples seguint la doctrina filosòfica del budisme, només faltaria; cada persona pot tenir les seves creences religioses o espirituals i seguir el culte que vulgui. Ara bé, tot el que vulgui fer, que s’ho pagui de la seva butxaca.

Em sembla molt malament que la Comunitat de Madrid; és a dir, amb els diners dels impostos de les persones que hi viuen, es paguin milions d’euros per a la visita del Papa. Més que malament, em sembla una vergonya que, en les èpoques que estem, es generi aquesta despesa, que hi ha qui ha calculat.

A més, sembla que hi ha una cessió de centres educatius per tal de reconvertir-los en allotjaments, però per un altra banda, l’Església els cobra en les inscripcions.

És cert que també es generarà una part d’ocupació, molt precària donat que és una setmana i no hi ha cap continuïtat. Però també hi haurà “negoci” per part de les empreses patrocinadores i, el que no acabo d’entendre és per què han de tenir beneficis fiscals pel fet d’esponsoritzar la visita papal? I també hi haurà força gent que haurà de treballar perquè no li quedi més remei.

Penso que ja en tenim prou de Papa: a l’abril va anar a València, al “Encuentro Munidal de la Família”, al novembre ja va estar a Santiago de Compostela i a Barcelona , que es quedi a casa seva i envïi diners a Haití, a Gaza o allà on li sembli.

Suposo que aquesta és la demostració de que vivim en un Estat que no és laïc. Que el reben com a cap d’Estat, tan la Monarquia “democràtica” com els líders polítics “religiosos”.

Doncs cal fer alguna cosa, jo de moment signo perquè no hi hagi més visites d’aquest senyor pagades amb els meus diners i espero que aquells dies no seré a Barcelona perquè la darrera vegada ja vaig quedar prou emPAPAda de les informacions constants,

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s