Consell de Salut

Aquests darrers dies molta gent s’ha dirigit a mi preguntant-me què passa amb els ambulatoris i amb l’hospital i quines accions s’estaven preparant per fer a Sant Joan Despí igual com les que es fan a la resta de ciutats i pobles, no tan sols de la comarca, sinó d’arreu de Catalunya.

Jo, evidentment, els hi he explicat la posició de la nostra coalició respecte de les retallades que està patint la nostra ciutat i quines són les actuacions que hem fet fins ara.

Ens hem reunit amb responsables dels ambulatoris per conèixer de primera mà quina és la situació, quins són els retalls pressupostaris i en quins aspectes tot això afecta la ciutadania.

En ens trobat també amb representants sindicals de la comarca per conèixer quina és la situació a la resta de pobles i ciutats del nostre entorn, ja que això afecta també a Sant Joan pel que fa a l’Hospital Comarcal.

Ja vaig explicar que el dia 6 de juliol va haver Consell de Salut i que se’ns va comunicar com quedaria l’horari dels ambulatoris aquest mes d’agost i jo, amb tota la informació obtinguda, vaig proposar que hi hagués un posicionament del Consell i no vaig aconseguir-ho.

Representants polítics del PP, de CiU i del PSC no van recolzar l’elaboració d’aquest escrit. Tampoc les persones representants de totes les associacions veïnals que estaven allà i que actualment estan recollint signatures contra les retallades van dir res, excepte AAVV Les Planes. Tant uns com els altres van argumentar que es podia esperar a veure com funcionava perquè estava clar que tot quedava ben organitzat. Altres representants d’associacions no es van posicionar.

Avui dimarts ha estat convocada una manifestació contra les retallades en el sistema de salut a la nostra comarca. M’ha sorprés veure a molta gent que en el Consell de Salut va fer un paper i avui estava a la manifestació. Com s’entén?. O sigui que en uns llocs no donem la cara i amb d’altres volem que ens vegin i sortir a la foto? Al carrer defensen unes coses i en els espais de participació en defensen unes altres?

Santjoanencs i santjoanenques, la nostra ciutat té moltes raons per mobilitzar-nos, a les concentracions i a tots els nivells de participació perquè les retallades ens estan afectant i ens afectaran.

– S’ha tancat el servei d’urgències de l’ambulatori de Les Planes. Ara hem d’anar a Sant Ildefons o a l’Hospital directament, amb el que això significa de temps d’espera.

– Es tanca el centre de rehabilitació de l’Av. Barcelona i es trasllada a l’Hospital, amb la qual cosa augmenta la massificació i el temps d’espera ja que s’elimina un espai i professionals.

– Hi ha la reducció horaria pel mes d’agost. Les Planes obert als matins i Verdaguer les tardes

– Les retallades d’horaris d’atenció en els ambulatoris i també la supressió del servei d’urgències a les poblacions que tenen l’Hospital Moisés Broggi de referència, augmentarà el nombre de persones usuàries.

La pregunta és: Ens quedem a casa i esperem a veure com funciona o comencem a mobilitzar-nos com han fet altres poblacions per evitar tancaments?

Ara és la salut i després seguiran més serveis

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s