Consell Comarcal

Avui s’ha constituït el Consell Comarcal del Baix Llobregat pel mandat 2011-2015 després dels resultats obtinguts a la comarca en les darreres eleccions municipals.

Són uns resultats que demostren l’avenç de la dreta a una comarca on la gent treballadora representa el 9% de Catalunya i que cal preguntar-se per què té capiguda un partit racista com PxC que ha aconseguit representació comarcal pels més de 9.000 vots.

Les dues forces de dretes: CiU amb quasi 7.000 vots més i el PP amb més de 12.500 vots han guanyat representativitat als municipis, 55 regidors i regidores, i al ConsellComarcal amb dos consellers/es més cada grup.

Per altra banda, les forces d’esquerra: PSC que ha perdut més de 26.600 vots i ERC 7.300, han perdut respectivament 47 i 22 regidors i regidores als municipis, amb la qual cosa també perden 3 i 1 representants al Consell.

La nostra coalició ICV-EUiA i EPM ha perdut 1 sol vot a la comarca, hem augmentat en 11 el nombre de regidors i regidores i mantenim la nostra representativitat amb 7 membres en el grup comarcal, que avui han pres posessió del seu càrrec.

Deixo així la vice-presidència del Consell Comarcal i la Conselleria Comarcal de Medi Ambient en mans de companyes i companys d’altres localitats:

Ivan Arcas de Molins de Rei, Cristina Bigordà d’Abrera, Xavier Gómez de Martorell, Elisa Corral de Cornellà, Fco. José Rosa d’Olesa de Montserrat, José Antonio Rubio de Pallejà i Jesús Blanco de Santa Coloma de Cervelló.

De ben segur faran molt bona feina compartint el govern comarcal amb d’altres forces, com s’ha fet fins ara, i amb les responsabiltats d’Educació, Medi Ambient, Cultura i Memorial Democràtic. Segur que faran una molt bona feina.

Sant Joan Despí segueix tenint representació al Consell Comarcal amb la Ma Teresa Castellnou com a consellera del grup polític CiU.

Només volia afegir que en les intervencions s’ha destacat la situació de crisi i d’atur que està especialment patint la nostra comarca i com el treball vers l’ocupació i la dinamització de l’ecomomia serà un dels reptes.

S’ha fet evident el menyspreu de totes les persones presents a la intervenció del representant de PxC ja que escassament s’ha sentit algun aplaudiment. Crec que aquesta serà l’actitud que s’haurà de tenir, de respecte a la seva intervenció però no d’acceptació d’unes propostes que, en cap cas, poden ser la resposta a les necessitats dels nostres pobles i ciutats.

En el discurs del nou President Comarcal, Sr. Balsera, he trobat a faltar la referència a les polítiques d’igualtat, ja que ha nomenat tots els altres àmbits, donat que precisament el Baix Llobregat som una comarca pionera en l’elaboració del II Pla Transversal de Polítiques de Dones, del Consell de dones del Baix Llobregat i de la creació del SIO, Segell d’Igualtat d’Oportunitats.

Anuncis

2 thoughts on “Consell Comarcal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s