Tristesa

Ho parlava avui amb l’Engràcia i compartíem aquest sentiment de tristesa. Dèiem que estem tristes per totes les coses que estan passant, que no són poques i que van més enllà d’una qüestió personal o d’alguna cosa que ens afecta directament, que també és així, però que té una rellevància a nivell global.

Ja fa dies que escric sobre les retallades en sanitat que tan ens afecten i com ens afectaran encara més i sembla que som poques les persones que ho veiem a venir i que hi ha gent conformada.

Les retallades en educació són evidents amb l’aturada de les aportacions dels departament per a la inclusió dels ordinadors a l’aula a l’ESO o la retallada de recursos per a beques o la disminució dels diners que la Generalitat dóna als ajuntaments per al manteniment de les llars d’infants o la supressió de la sisena hora a les escoles públiques perquè no “han representat una millora suficient” i la Sra. Rigau diu que ara té diners per fer un projecte amb l’alumnat de més talent.

També he parlat de l’avenç de la dreta a nivell municipal que ha fet que una persona com Garcia Albiol hagi arribat a alcalde de Badalona i ara Diputat de Salut Consum de la Diputació de Barcelona.

I com aquest discurs racista i feixista ha arribat a molts altres ajuntaments a través del PxC, on gent que s’ha presentat a les llistes d’aquest partit han manifestat el seu suport a l’assessí de Noruega. Un fet molt dramàtic en un país que sempre hem vist dins de l’àmbit dels més avançats d’Europa.

És una tristesa immensa tot el què està passant a Somàlia, com la gran sequera està generant la mort a tants milers de persones i, és clar, què fem des d’aquí? Què estan fent els organismes internacionals a part de difondre la situació? I què es pot fer amb tota aquesta gent que fuig de la fam i de la guerra? Després els tractem de pirates quan, per una banda els venem les armes i per l’altra pesquem en els seus mars i els hi prenem el poc que tenen.

Perquè també és molt trist veure com els bancs estan fent fora la gent de casa seva dia rera dia, però ho és més que el sindicat dels Mossos demanin que no es comuniqui el dia i l’hora que es farà un desnonament per no tenir problemes. Què vol dir això? que la gent estigui a casa seva esperant a que en qualsevol moment del dia, o de la nit, vingui la policia a treure’ls. No sé si val la pena que digui què en penso dels Mossos o del qui els dirigeix.

Bé, prou per avui, no hi vull pensar més. És possible no fer-ho?


Anuncis

2 thoughts on “Tristesa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s