“Cas Hisenda”, justícia?

Quan vas escoltant i llegint tot el què fa referència a aquest Cas, et planteges si la justícia és igual per a tothom i si realment es pot confiar en què “qui la fa, la paga” o només “segons qui la fa, la paga”.

Catorze persones imputades, un judici que va durar 8 mesos en sessions de matí i tarda, una sentència que ha trigat un any i 3 mesos, total per a què.

En resum, molts processats però d’alt nivell que han resultat intocables; perquè malgrat han estat pràcticament tots comdemnats, amb penes de presó entre 6 i 13 anys, ja que la sentència confirma que tan inspectors com empresaris van fer un gran frau a hisenda i va haver-hi corrupció; en definitiva, tots els malfactors han quedat en llibertat sense fiança i només se’ls ha retirat el passaport i s’hauran de presentar al jutjat cada 15 dies.

On estan els 36 milions d’euros que aquesta gent ha estafant a la Hisenda Pública; és a dir, a tots i totes nosaltres?Potser no hauríem de patir cap retallada si es recuperen aquests diners

A tothom ens tracten igual? segur que no. Quantes persones s’han vist obligades a fer declaracions complemantàries si hisenda ha localitzant alguna irregularitat o, fins i tot, a pagar multes si s’ha vist intencionalitat de defraudar?

Ja en coneixem altres casos, en temps de la Lola Flores que va tenir problemes amb hisenda pels volts de l’any 84 o, recentment, amb la Isabel Pantoja que el 2007 es qüestionava si havia defraudat a hisenda un milió d’euros.

Sembla que la justícia només actua a “petita escala” buscant el frau allà on només es recupera poca cosa i no abodant el què és una realitat, que España és el país amb més frau fiscal i , això és veu ben clarament perquè mentre el sou mitjà que declaren les persones ocupades i pensionistes és de 18.400 euros anuals, el que declaren petits i mitjans empresaris i professional liberals és de 13.525 €/any. Algú s’ho creu això? Doncs sembla que hisenda sí.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s