Punt final

Hi ha moltes coses més per explicar de Cuba, tan dels paisatges com de les ciutats o les aigües meravelloses de les seves platges.

Parlar dels carrers empedrats de Trinidad “donde las piedras han tumbado a más de uno”; de les grans avingudes de L’Havana on encara queda molt per restaurar però que guarda l’encant del què va ser en altres temps; dels bonics porxos que hi ha a moltes ciutats protegint del sol i de les tempestes, com a Ciego de Ávila; dels carrerons més estrets de L’Havana Vieja passejant per Mercaderes, Obispo o “por la calle de la Amargura”; dels carrers enrajolats com les cases antigues de l’Eixample de Barcelona a Pinar del Río; del passeig de vianants de Cienfuegos amb restaurants, botigues, sales de festa i aires de gran ciutat europea i, com no, del Malecón, de tots els malecons des de Baracoa a L’Havana.

Parlar de com són les cases on hem dormit, on hem compartit amb  la gent converses i experiències; com són les cases on viuen i també aquelles que hem visitat perquè passant per davant hem guaitat dins i ens han obert les portes de bat a bat. Les cases colonials, restaurades o sense restaurar, que són testimoni de l’esplendor d’una altra època.

Però sobretot s’ha de parlar de la gent de Cuba, d’una gent que estima la seva illa però que diuen sentir-se ofegats per un règim que no ha sabut adaptar-se i canviar en els temps. Reconeixen que tenen molt més, en educació o en sanitat, que qualsevol altre país de llatinoamèrica; però volen més llibertat d’expressió, d’opinió, de moviment.

Queda molt per dir, tant, que és impossible poder escriure-ho tot; a més, tinc necessitat d’escriure sobre les coses més properes, aquelles que estan passant en el nostre país, a la nostra ciutat, que són les que ara em preocupen.

Així doncs, punt final.

 

Anuncis

6 thoughts on “Punt final

  1. El teu reportatge està bé, però ICV actualment manté un visió simplista sobre Cuba: la qualifica com un país autoritari mentre s’apunta a totes les campanyes de desprestigi i de pressió sobre el govern. No m’estranyaria que d’aquí a uns anys mantingues un posició pro OTAN com la que ha defensat en el cas de Líbia.

    • No sé dir-te exactament quina és “la visió simplista d’ICV sobre Cuba”, jo he fet el meu comentari a partir de la meva vivència personal i del què ho he percebut. El què sí puc dir-te és que la gent d’ICV no som de pensament únic, ni en aquest tema i en molts d’altres; sortosament ens uneix l’esperit crític, el debat constant i les ganes de transformació de la societat cap el bé comú, des de l’esquerra, el feminisme i l’ecologisme.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s