CiU Govern dels horrors

Des del novembre passat el catalans i catalanes anem patint tot un seguit d’agressions per part del govern amb el dicurs de que no hi ha diners. Però això no està afectant a tothom per igual, perquè aquest govern és molt fort amb els dèbils, amb els menys afavorits; en cap cas s’està intervenint amb els rics i poderosos.

Les retallades van a l’escola pública, amb la supressió de la sisena hora o la disminució del nombre d’aules d’acollida o la paralització de la construcció de noves escoles. Les retallades no han afectat a les escoles concertades, ans el contrari, es renoven els concerts i s’amplien aules.

Pel que fa a la sanitat, avui sentia a la ràdio que continuarà la supressió d’horaris en moltes àrees bàsiques perquè aquest estiu s’ha demostrat que no calien i que molts centres estaven sobredimensionats. Mentrestant les llistes d’espera per fer-se proves o intervencions són cada cop de més mesos. La solució la dóna el govern: fer-se d’una mútua privada.

Clar, per contra, han decidit eliminar l’impost de successions perquè les grans fortunes del nostre país “estaven rebent un tracte injust respecte d’altres CCAA”, així que els milions que deixem d’ingressar dels més rics ja els recuperarem retallant del benestar dels més pobres.

Per això aquest mes d’agost ja han filat més prim i, per equilibrar les finances de la Generalitat, han volgut perseguir el frau. Però no dels grans defraudadors fiscals que blanquegen diner a través de donacions de milers d’euros a algun partit polític o dels que s’emporten milions als paradisos fiscals i que pot representar entre 15.000 i 16.000 milions d’€ ; no, a aquests no.

Han volgut “descobrir” el frau de les persones que reben una renda de subsistència, que viuen situacions de pobresa i exclusió social. Són les persones que més estan patint les conseqüències de la crisi econòmica i se les ha tractat com a pressumptes delinqüents.

Els Consellers responsables d’aquest desgavell no sembla que entenguin que s’està parlant d’una renda mínima, del darrer recurs que tenen persones amb perfil de drogodependència, sense feina, amb malaltia mental, sense sostre, excarcelació, etc. Justificar, a més, aquesta acció per acusar de frau a les persones immigrants marroquines, ja em sembla una irresponsabilitat i cal que moltes veus reprovin aquestes actituds.

Com deia Joan Herrera al ParlamentSer pobre, patir una situació d’exclusió social, no és cap delicte; sinó la conseqüència d’un model social que afavoreix l’exclusió i les desigualtats”.

I això és el model d’aquest govern de CiU, una societat classista amb beneficis per a les rendes altes i amb retallades als serveis i a les prestacions socials de la majoria.

Ara estem fent el recull de totes les incidències que han afectant a les persones preceptores de la nostra ciutat, què està passant amb el cobrament del mes de setembre de les persones que han fet reclamació, com intervindrem en els casos en què ja s’ha fet el tràmit de nova sol·licitud però encara no hi ha resposta i estudiant com afectarà el nou decret de 30 d’agost pel qual es regula la tramitació de la RMI.

Dilluns més dades.

Anuncis

2 thoughts on “CiU Govern dels horrors

  1. Molt ben explicat. Tant, que acabo de compartir l’enllaç a facebook. Molt clar sobre cm actua aquest govern, amb i contra qui. Ens tocarà denunciar-ho durant 4 anyets ben bons, per tant, no perdem la força!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s