Dues cares

Ahir va començar un nou curs escolar per a molts nens i nenes. De fet, 21.000 criatures més que el curs passat s’han incorporat al sistema educatiu, en els diferents nivells.  Curiosament això no ha comportat l’augment de professorat; llavors, l’operació matemàtica és fàcil: si hi ha més infants i joves i el mateix nombre de docents, toca posar més criatures per aula.

O sigui que el govern de la Generalitat té dues cares; per una banda parla de fer esforços per combatre el fracàs escolar i augmentar l’excel·lència en els resultats de l’alumnat i, de l’altra, ha suprimit la 6a hora i no posa els recursos ni humans ni econòmics (s’ha reduït el pressupost ordinari entre un 10 i un 20%) necessaris per a l’escola pública per tal assolir el bon nivell de què parlen.

Ha estat una entrada de curs també afectada per la setència del TSJC (Tribunal Superior de Justícia de Catalunya) pel que fa a la llengua vehicular de les escoles. Tot i que la Consellera d’Ensenyament primer va dir que no acataria la sentència, després es va desdir. Al respecte també han parlat  la Consellera de Justícia i el President de la Generalitat en el sentit de la defensa de la llengua, amb frases com “…tingui confiança en el seu equip de govern per defensar l’ús del català com a llengua vehicular en les escoles catalanes perquè ningú podrà acabar amb el català per molt que ho intenti. El seu govern es mantindrà dempeus per preservar la nostra cultura i la nostra llengua, que és més que centenària

Una llengua catalana que a totes les comunitats governades pel PP, com País Valencià o les Illes, es veu amenaçada i discriminada i on van augmentant les mesures en contra de la unitat de la llengua.

I amb tot això també es demostren dues cares: Com es pot defensar la nostra llengua i vetllar per la seva unitat si es pacta amb el partit que l’està atacant?

El pacte per l’alcaldia a Badalona o a Castelldefels i, molt especialment deixar en mans del PP les polítiques de cultura desenvolupades des de la Diputació de Barcelona, que tenen una influència directa en el suport que es dóna a les polítiques que estan fent els municipis, és un fet contradictori en la defensa de la llengua i la identitat de Catalunya.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s