VIII Assemblea de Dones amb Iniciativa (II)

Hauria volgut acabar l’explicació de l’Assemblea en una sola entrada per poder explicar coses sobre la Diada d’Entitats que també s’ha celebrat aquest cap de setmana i que, pel que vaig poder veure diumenge, ha tingut molt d’èxit i ha estat molt concorreguda.

Però no volia deixar d’explicar una mica els debats que es varen dur a terme en els tallers de la tarda, ni tampoc deixar sense comentar les resolucions; ja que considero que va ser un treball prou rellevant.

Les tres ponències de la tarda van ser: Fòrmules de participació ciutadana, Dones i mercat laboral i, a la que jo vaig anar, La perspectiva de gènere: pautes pel municipalisme modern.

Es van parlar de molts temes perquè la vida de les dones haurà de ser l’eix central en les polítiques de les ciutats. La feminització de les polítiques públiques, que ha estat en part possible per l’aprovació del marc legal existent, s’ha d’entendre com un valor dins dels municipis perquè crea entorns i espais més sostenibles.

Un aspecte important són les polítiques del temps. Per aconseguir modificar els ritmes de les organitzacions de les ciutats caldrà treballar des del consens i la participació, des de la transversalitat i des de la concertació i el pacte.

La discusió entre les participants d’aquest taller i dels altres va ser molt enriquidora, tal i com es va demostrar després en l’exposició de les conclusions, per part  de les autores i moderadores del debat, que es van presentar al plenari de l’Assemblea.

Posteriorment es van defensar, i aprovar per unanimitat, les resolucions: per part de Dones Joves “No siguis perfecta, sigues lliure”; la que va presentar el grup del barcelonès Nord, sobre la feminització d’ICV; la resolució sobre Dones migrades i la que vàrem presentar des de Dones amb Iniciativa del Baix Llobregat sobre la importància de les polítiques de gènere en el món local.

Al final de la tarda es va elegir la nova presidenta de Dones amb Iniciativa i el Secretariat que proposarà les línies d’actuació. Molta feina per davant i molta il·lusió de veure aquestes dones tan superpreparades al capdevant de l’organització.

MOLTA SORT I GRÀCIES PER ENDAVANT!!!!!!!!!!!!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s