ERC ja no té E

Oriol Junqueres, després de les mogudes que el partit ha suportat al llarg d’aquesta darrer any, ha estat proclamat President d’ERC i pel què he anat sentit a la ràdio sobre les seves declaracions i també les de Puigcercós, la meva impressió és que ERC ha deixat de ser un partit d’esquerres.

Sembla ser que ara s’apenedeixen, o quasi bé reneguen, de la feina feta en el Govern de la Generalitat participant en el govern Tripartit i després en el d’Entesa. Amb la responsabilitat, entre d’altres, d’una conselleria tan important com Acció Social i Ciutadania. La Consellera Carme Capdevila va desenvolupar, juntament amb el seu equip, tot un volum d’accions lligades a l’aprovació de la Llei de Serveis Socials que han significat un avenç importantíssim per a l’atenció social primària dels ens locals; així com l’aplicació de la LAPAD (Llei de la Dependència) que segurament s’hauria pogut desenvolupar amb menys errors, però segur que també s’hagués pogut fer molt pitjor, tal i com està succeint en d’altres comunitats autònomes, i amb els criteris que està seguint actualment CiU mai no hauríem arribat als nivells actuals de persones que estan rebent les diferents prestacions, econòmiques o de serveis.

Van ser anys de molts encerts i també amb errors; com es fan fer moltes coses també hi havia més possibilitat d’equivocar-se. Però, en cap cas, ERC hauria de menystenir allò que la seva gent va fer i defensar, i entenc que cap dirigent no hauria de dir que la fòrmula del Tripartit mai es repetirà perquè les persones que voten ERC estan més properes al nacionalisme que a l’esquerra. Perquè per a mi això significa que troben millor el pacte amb CiU que amb el PSC i/o amb ICV.

Jaume Bosch ho deia fa molt de temps i ara es confirma: ERC ha perdut definitivament la ideologia d’esquerres. Per a ERC no tenen importància les retallades en sanitat, en educació, en sistema social; no tenen importància les reformes laborals que perjudiquen els treballadors i treballadores; no tenen importància la supressió de programes contra la violència masclista, …. res d’aquests polítiques neoliberals tenen importància si es fan en català, si es fan amb barretina i espardenyes, des de la dreta més burgesa i més rància de Catalunya.

Doncs no, senyores i senyors d’ERC, per a mi la ideologia és important. M’és igual si són retallades o recortes; més igual si m’ho diuen en alemany, en francès o en anglès. Jo, catalana de neixement, de família, de llengua, d’origen, de procedència, de sentiment…. sóc, per sobre de tot, defensora de la justícia i l’equitat social, i aquests valors només estan garantits des de l’esquerra.

Per això tinc més clar que mai que només ICV representa l’única opció d’esquerra nacional; que defensa la sostenibillitat a tots nivells: econòmic, ecològic, social, de gènere…

ERC no vol ser company de viatge amb la gent d’esquerres; prefereix a CiU que no té cap pudor catalanista quan pacta amb el PP, malgrat el maltracte que aquest partit està fent a Catalunya i a les catalanes i catalans en totes les seves actuacions. Queda que ERC prioritza els interessos econòmics-ideològics per sobre dels nacionalistes, doncs aleshores, que es tregui definitivament la lletra E i la canvïi per una D, així es correspon millor.

Anuncis

5 thoughts on “ERC ja no té E

 1. Lluís ha dit:

  Que jo sàpiga, encara no hem pactat res amb CiU. Per cert, pactes amb el PP en teniu a la vostra casa. sols cal veure les votacions dels Consells de Districte de Barcelona, on els vostres representants han votat els candidats del PP (a l’Eixample, per exemple, el president és del PP amb els vostres vots). En tot cas, Elena, el dia que entengueu que als països normals es vota en funció dels interessos de classe, però a les nacions sense estat també pot prevaldre el pacte nacional, potser deixareu de tenir aquest tic tan classista i pedant d’anar atorgant carnets de bon esquerrà o mal esquerrà en funció del que vosaltres penseu.
  Per que la millor política d’esquerres que es pot fer es reclamar que el que paguem aquí, es quedi aquí, i llavors segur no hi hauríen tantes retallades.
  Pel que fa a les brometes del canvi de nom i tot això, ho passo per alt.
  Ei, i a part d’això, salutacions cordials a tu i als teus companys

  • Lluís, tu i jo podem fer debat quan vulguis sobre el que faci falta. Aquesta és la meva opinió, que expresso en el meu bloc, després d’haver sentit i haver llegit el què diu la cúpula del teu partit. No sé què en pensen “els classistes i pedants que donen carnets”. Salutacions igualment cordials.

 2. Ja ho van dir: entre esquerra i país, escollim país. Encara que país sigui Fainé i no siguin els treballadors. Fins que no vegin que el que hem de fer no és confrontar-nos amb el del costat, sinó amb el de dalt, no seran mereixedors de la E. De cap de les maneres.

 3. Esteban ha dit:

  Hola bona tarda, respecte del comentari que encapçala aquest blog, el qual be a dir el mateix que va dir el senyor Joan Herrera en roda de premsa fa aproximadament un mes, a on presentava a ICV com l´alternativa del vot catalanista d´esquerres amb la finalitat d´arrosegar algún indecís. Em sobte que des d´un partit d´esquerres com es presuposa que es ICV es valori i critiqui a ERC per una qüestió interna ( de casa seva ) en la que ha buscat la coherència politica, sense renegar del que ha estat, del que es i mirant al futur, quan posiblement el mes coherent per ICV seria mirar, fent un acte d´humiltat, de portes cap a dintre, i val.lorar si pactar amb partits de dretes, causants de les brutals retallades socials es propi d´un partit que es ven com a d´esquerres ( veure districtes de Barcelona ) i practica un dit molt antic, poc d´esquerres i poc català que a dia d´avui malauradament ICV no el troba en desús: ” Haz lo que yo te diga, pero no lo que yo haga “-

  Salut!!!!!!

  • El què jo escric al meu bloc és estrictament la meva opinió sobre el què llegeixo als diaris o el que escolto a la ràdio o a la televisió. Si escric el què diuen altres, sigui qui sigui, ho poso entre cometes o bé amb lletra diferent. El que poso aquí és la meva reflexió, lògicament molt propera a ICV, sembla coherent, no?
   Jo he interpretat unes paraules de la gent dirigent d’ERC com que es dóna més importància a ser nacionalista que a ser d’esquerres i d’aquí el meu comentari. Provablement no tothom pensi així, o si?
   En general, les situacions de pactes entre partits no són exactes arreu, una mostra la tenim a la nostra ciutat. No és excusa ni justificació, segur que tens arguments per dir això de Barcelona però també imagino que deu haver alguna raó; desconec el cas del què em parles, sincerament; procuraré assabantar-me. Gràcies!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s