Què ha fet el PSOE

Encara que formalment no ha començat la campanya electoral, ja fa dies que tots els partits, amb els caps de llista a primera fila, van donant missatges de les propostes per a la nova legislatura. Moltes d’elles, provablement, no siguin més que promeses electorals que mai no es compliran, o el què és més gros, que no tenen cap intenció de portar a terme.

Avui, llegint les coses que diu el Sr. Rubalcaba respecte de les polítiques socials: “..en la hay que decir claro que defendemos el estado del bienestar, lo público”,  reflexionava i feia repàs sobre les polítiques que en aquest sentit ha fet el PSOE en aquesta IX legislatura i, la veritat, és que em semblen poc creïbles les propostes del candidat socialitsta.

A l’inici de la legislatura va aplicar mesures com “el xec nadó”, una mesura totalment publicitària, totalment allunyada de qualsevol equitat social i amb la que es van gastar 1.300 milions d’euros, més que les aportacions a la Llei de la Dependència. Diners que han desaparegut del què és públic, de tothom, i sense millorar la xarxa de suport a la petita infància: ni en escoles bressol, ni en formació o orientació de famílies, ni accions contra la pobresa infantil…

A nivell legislatiu és cert que l’ordenament jurídic espanyol inclou les pautes de la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat, que Espanya ha ratificat l’any 2008. Però a la realitat, com no ha anat acompanyat de la inversió necessària, la Llei d’Autonomia Personal i Atenció a la Dependència continua sense garantir la vida independent de les persones amb diversitat funciona(l art. 19) i perpetua la dependència familiar o la necessitat de l’ingrés residencial.  A més, respecte a l’educació inclusiva (art- 24), cada cop són més les criatures derivades a escoles especials en contra de la voluntat de les famílies per les dificultats de disposar del suport necessari a l’escola ordinària.

De la mateixa manera, la Llei d’Igualtat de Tracte només s’ha equedat en avantprojecte i tota la legislació relacionada amb la protecció de la infància en casos de desemparament i l’agilització dels tràmits per adopció o acolliment, per evitar al màxim l’internament en centres, tampoc s’ha arribat a abordar.

I, per adonar-se del caràcter poc social de les polítiques desenvolupades pel PSOE, només cal veure les actuacions plantejades en els darrers Pressupostos Generals de l’Estat per aquest 2011.

– Pensions congelades i només un augment de l’1% per a les pensions mínimes, SOVI (384,50 €) i pensions no contributives.

– Mentre les necessitats que els ajuntaments estan cobrint pels efectes de la crisi es tripliquen, el Plan Concertado 2011 ha sofert una retallada del 12 %, amb el que això significa a les emergències socials que s’estan produint.

 

– Programes com el d’Atenció a la Infància amb la reducció del 16 % o el Pla d’Acció per a Persones amb Discapacitat amb la disminució del 43 % o l’incompliment de l’ampliació del permís de paternitat fins a un mes, també són accions que demostren poca intenció de millorar, ni tan sols mantenir, l’Estat del Benestar.

– Un dels aspectes més greus ha estat la baixada del pressupost destinat als desenvolupament de la Llei de la Dependència (5,26%) mentre augmenta el nombre de persones beneficiàries (41%) per la incorporació del Grau I.

Tot plegat, molt contradictori entre el que diu “..hay que decir claro que defendemos el estado del bienestar, lo público” i després el que fa la gent del PSOE quan està al govern.

La pregunta és si ens hem de creure que s’afrontaran els problemes socials amb justícia i equitat. A mi no em convencen

 

Anuncis

One thought on “Què ha fet el PSOE

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s