La infrautilització de les infraestructures

Quina pena veure els milions d’euros gastats en infraestructures, sobretot pel que fa a aeroports i vies d’AVE. L’altre dia en el programa Salvados, el Jordi Èvole donava xifres i arguments que fan posar els pèls de punxa.

El què és increïble és que no estiguem aprenent res i es critiqui als altres països que no aposten per aquest malvaratemanet de fons públics, com exemple Portugal. que s’adona que és una despesa que no beneficia la majoria.

Perquè aquest ha estat sempre el posicionament d’ICV, defensant el tren de rodalies, aquell que fa servir el 80 % de la gent, per sobre del tren d’alta velocitat que no el farà servir més que el 20 % de la població. En canvi, a l’hora de parlar de milions, la inversió és just a l’inrevés; s’inverteix el 80% dels diners en l’AVE i només el 20 % a rodalies.

A més, per on passa l’AVE s’eliminen trens semidirectes, regionals, Talgo, etc que feien els mateix recorregut, potser en una mica més de temps, però a un preu considerablement més baix. Cosa que també ICV ha denunciat al Congrés. I això passa arreu de l’Estat perquè totes els pobles i ciutats més o menys grans, el que realment necessiten és un bon servei de comunicació amb el seu entorn i, per això és tan important el tren de rodalies, com ho és a la resta d’Europa.

Quan ens trobem en moments de retallades tan injustes encara es fa més evident que en els imposstos de tothom s’estan fent aeroports i trens ràpids només per uns quants. Això no és injust, oi? però que les grans fortunes paguin perquè tothom tingui una sanitat i una educació públiques de qualitat, això sí que és injust.

Anuncis

2 thoughts on “La infrautilització de les infraestructures

  1. Rodalies i traçats de trens no-radials són una necessitat imperiosa, tant pel progrés social com pel desenvolupament econòmic. Defensant tot això tenim ICV i EUiA, i hem de seguir lluitant en aquesta direcció. Força amb la campanya 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s