Parlament Europeu, anar i tornar

En Raül Romeva, eurodiputat d’ICV-EUiA al Parlament Europeu, a través del Grup dels Verds Europeu, ens ha convidat a una delegació de Dones amb Iniciativa i amb un grup de Dones del Món, a participar en diferents activitats: trobada, conferència, taula rodona, intercanvi i visita a la seu del Parlament Europeu a Brusel·les.

Han estat dos dies intensos, que van començar en la trobada a l’aeroport el dilluns a les 2/4 de 5 del matí i van acabar a 2/4 d’onze de la nit del dimarts, que arribàvem de nou a l’aeroport d’El Prat.

També cal remarcar el clima, ja que de cop vam passar dels més de 25 graus de Barcelona, als 9 graus de Brusel·les i, a més, plovent. Un fort contrast

En mig d’aquest anar i tornar hem tingut l’oportunitat de conèixer, d’aprendre, de compartir, d’escoltar aportacions, de debatre, de reflexionar… sobre què passa amb la jornada laboral, com es pot reduir, com hem de distribuir els usos del temps de les persones i de les ciutats i, tot això, què té a veure amb el gènere, com afecta a homes i dones.

M’hauria agradat poder escriure una mica de cadascuna de les taules rodones i les conferències que hem assistit, però m’ha estat impossible perquè la setmana se m’ha fet molt curta.

Intentant resumir la visita de manera global podria dir que ha estat interessant, un plaer compartir la visita amb les dones del grup, molta il·lusió per trepitjar l’espai on es decideixen moltes de les coses que ens afecten en la nostra vida quotidiana i, sobretot, el ferm convenciment de la importància de què quan s’elegeixen eurodiputats i eurodiputades s’ha de pensar que segons les forces polítiques que governin pot canviar molt tot el que afecta a Europa i els seus habitants.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s