Atur i més atur

Aquesta setmana han sortit publicades les noves dades de l’atur a Catalunya corresponents al mes de setembre. Ja són més de 700.000 persones aturades i a nivell de l’Estat ja s’han superat els 5 milions d’aturats i aturades.

A la Comarca del Baix Llobregat s’ha arribat al 15,4 % d’atur i a Sant Joan Despí arribem a prop de les 2.300 persones aturades, una taxa d’atur del 12,2 % en els homes i del 14,7 % en les dones.

Què passa? On estan els efectes positius de la Reforma Laboral que es va plantejar el juny de l’any passat? On està la gran incentivació que es donava a l’economia si s’afavoria als bancs? On són els crèdits a les petites i mitjanes empreses?

I al llarg d’aquest darrer any cada cop s’han anat fent més i més concessions al capital, a l’empresariat. D’aquesta manera s¡ha facilitat l’acomiadament, la contractació temporal, els contractes en pràctiques; en definitiva, la pèrdua progressiva de tots els drets laborals i una precarietat absoluta.

Avui en dia, tots els treballadors i treballadores viuen amb la por al cos, sota pressió i sota amenaça; perquè en qualsevol moment es pot trobar al carrer. Una altra persona ocuparà el seu lloc guanyant la meitat.

Fins quan hem d’acceptar aquesta situació? Quants milions de persones aturades hi ha d’haver perquè diguem prou?.

Què votaran aquests 5 milions? Al PSOE que ha fet unes polítiques equivocades que han generat més atur, lluny d’altres solucions com la d‘Islàndia? Al PP perquè així afloraran els diners?, com em deia l’altra dia una señora pel carrer. Sí, els diners que tenen en els paradissos fiscals i que van acumulant gràcies als pocs impostos que paguen. O potser votaran a CiU que amb les retallades l’únic que han aconseguit és més atur, més empobriment de les famílies i més guanys per a la sanitat i l’educació privada.

Que la gent s’ho pensi bé, perquè ens juguem el model de societat que volem. Un model de classes socials ben diferenciades o una societat justa i equitativa. Una sanitat, una educació, uns serveis per a tothom amb la millor qualitat possible o només per a qui ho pugui pagar?

La sostenibilitat del sistema està en el repartiment de la riquesa, no amb els guanys i els beneficis per a uns quants.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s